JEDNOSTAVNOST KOJA OSVAJA: besprijekorno uređen dom za mladu vlasnicu

Tajna dobrih interijera vrlo se često krije u vješto izbalansiranom odnosu estetike i funkcionalnosti, različitih stilova i neobičnih rješenja. Vodimo vas upravo u jedan takav dom

 

 

Arhitekti Aleksandar Maly i Irina Krasota iz studija Maly&Krasota Design potpisuju projekt uređenja dvosobnog stana u Kijevu. Riječ je interijeru u starijoj zgradi, pa je bila potrebna opsežna adaptacija, kako bi se sve dovelo u red – od instalacija, novih zidova i podova, namještaja pa sve do novoga rasporeda prostorija.

 

 

Vlasnica je htjela imati spavaću sobu, pa se dogodila mala prenamjena u prostoru. Kuhinja se preselila u veliku dnevnu sobu te je u njoj tako stvoren koncept otvorenog dnevnog prostora, a na mjestu kuhinje osmišljena je spavaća soba. Površina novonastale spavaće sobe bila je dovoljno velika da se iza kreveta napravi mali walk in ormar, u koji je moguće ući s dvije strane. Po potrebi, garderoba se od spavaće sobe može odijeliti kliznim staklenim vratima s drvenim profilima.

Foto: Maly & Krasota Design

Spavaća soba, kao i dnevna zona vode na balkon koji vlasnici služi kao mali boravak na otvorenom. Balkon, kao i kuhinju te kupaonicu karakterizira neobičan odabir keramičkih pločica u pastelnim tonovima. Ružičasta nije uobičajena boja za balkone, kao ni njezina kombinacija s pastelno plavom u kupaonici. Usto, podne i zidne pločice u kuhinji iste su svijetloplave nijanse, ali različitih dimenzija.

Foto: Maly & Krasota Design

U dnevnoj zoni pažnju plijeni klupa duž cijelog vanjskog zida koja ujedno ima funkciju maske za radijatore. Uređenje je vođeno idejom jednostavnosti i funkcionalizma te blago doziranog ženskog toucha.

Komentari