SAVRŠEN MALI STAN: siva, ružičasta i crna kao dobitna kombinacija u ženskom interijeru od 40 kvadrata

Vodimo vas u vrlo jednostavno, no besprijekorno uređen jednosobni stan koji, s obzirom na odijeljeni dio za spavanje funkcionira kao dvosobni. Veliki aduti stana su postojanje mezanina i balkon od 10 kvadrata koji se prostire dužinom cijelog interijera

 

 

 

Stan površine 40 kvadrata novi je dom mlade vlasnice koja ga je uredila sama, sljedeći svoje želje i zamisli ali i vješto koristeći sve blagodati prostora. Visina stropa tako je iskorištena za izgradnju mezanina, koji tek čeka opremanje.

Vlasnica mu je namijenila ulogu gostinjskog prostora u koji će staviti madrac te mini biblioteku i ormariće za skladištenje. Nedostatna visina nažalost onemogućila je vlasnicu da u njega smjesti radni prostor jer se nemoguće uspravno kretati mezaninom.

 


Druga prednost ovoga stana, površina od 40 kvadrata i izduženi koncept tlocrta omogućili su da se unutar dnevne zone, odnosno jedine prostorije omogući odvajanje prostora za spavanje.

Taj prostor lako je mogao biti zasebna prostorija, s obzirom na kvadraturu i činjenicu da ima vanjski otvor te izlaz na balkon, no vlasnica se odlučila na trendi stakleno-metalnu pregradu u kombinaciji s gipsanim zidom. Ovako se stvara iluzija prostornosti.

 

Foto: Stadshem

Veliki balkon također je dodatni bonus jer funkcionira kao produženi dnevni boravak, a nekoliko velikih vanjskih otvora omogućuje da dovoljno svjetlosti dopire u stan, što ga, između ostaloga, čini da se doima većim nego što jest.

Dodatni plus je dovoljno velik ulazni prostor koji je omogućio veliki ugradbeni ormar za smještanje garderobe i ostalih stvari. Iz hodnika se ulazi u kupaonicu te centralni prostor sastavljen od kuhinje, malog kutka za blagovanje, dnevnog boravka te dijela za spavanje.

Foto: Stadshem

Mnogima će se svidjeti, pored ideje mezanina i garderobnog prostora u hodniku, način uređenja, koji je kombinacija modernog i skandinavskog dizajna te vješto balansiranje boja odnosno kombiniranje neutralne svijetle podloge koju predvodi siva s akcentima u ružičastoj i crnoj boji.

Komentari