Moderna kuća za mladu obitelj: kamin, drvene letvice i prirodna svjetlost glavni su aduti

Kuća za mladu obitelj, par s dvoje djece, moderan je i ugodan životni prostor na dvije etaže kojeg je 2021. godine dizajnirala Tatjana Voevodina.

 


Vlasnici ove kuće katnice, površine 220 četvornih metara, mladi su par s dvoje male djece. Vole putovati i provode puno vremena s obitelji i prijateljima u svome domu.

Pred dizajnericu Tatjanu Voevodinu stavili su dvije želja: jedna je bila koncipirati tako prostor da zadovoljava sve potrebe života s malom djecom, druga je bila moderan i svijetao interijer koji će imati atmosferu doma.

Foto: Sergej Meljnikov

Kuću je izgradio arhitekt koji je već pri projektiranju uzeo u obzir sve ključne zahtjeve planiranja, a dizajnerica je predložila samo jednu promjenu tijekom uređenja, što su vlasnici prihvatili i korigirali. Ona se odnosila na povezivanje ulaznog prostora s dnevnom zonom, bez zidova. Umjesto njih stavljene su drvene lajsne.

Foto: Sergej Meljnikov

Također, povezala se i kuhinja micanjem jednog zida, kako bi se povezala s blagovaonicom, a mjesto ‘razdvajanja’ je sada šank. Otvorena kuhinja sada olakšava promatranje djece i interakciju s gostima.

Foto: Sergej Meljnikov

Prizemlje je sada potpuno otvoren prostor s kojeg se pogled kroz velike otvore pruža na terasu i vrt. Dizajnerica je tako htjela da cijela dnevna zona postane prozračan i moderan prostor ali i pravo srce doma, mjesto gdje se okuplja cijela obitelj.

Sve zone su povezane a istodobno vizualno i malim pregradama (primjerice, šank u kuhinji, letvice u hodniku i na stropu i kamin u boravku odvojene jedna od druge).

Foto: Sergej Meljnikov

Dvostrani kamin je ujedno i jedan od najupečatljivih elemenata u dnevnoj zoni i to ponajviše zbog odabira malih sjajnih pločica trokutaskog oblika koje stvaraju dojam mozaika.

Kako su ove pločice bile želja vlasnika, dizajnerica je, kako bi ih što bolje uklopila u interijer, uvela i crne, odnosno grafitne akcente u dnevni prostor.

Foto: Sergej Meljnikov

Prvi kat je potpuno privatni prostor. Tu su tri spavaće sobe i ured, koji se po potrebi može pretvoriti u sobu za goste. Dječja soba se pokazala svijetlom i prostranom te u njoj nema ništa suvišno, dok je manja soba do nje pretvorena u igraonicu.

U glavnoj spavaćoj sobi dizajnerici je bilo  posebno važno stvoriti atmosferu mira, topline i udobnosti.

Foto: Sergej Meljnikov

Roditeljska spavaća soba povezana je s garderobom i kupaonicom. Na katu je još jedna kupaonica za djecu, dok je u prizemlju gostinjski toalet s tuš kabinom.

Foto: Sergej Meljnikov
Komentari