MODERAN I UDOBAN: stan u Osijeku inspiriran japandijem i prirodom

Trosobni stan u Osijeku, inspiriran japandijem, primjer je sklada funkcionalnosti i estetike. Pomno su promišljeni svi elementi koji su dali cjelovitost potrebnu svakom interijeru.

 


U svakom interijeru glavni cilj je postići funkcionalnost i estetiku – tek tada je to skladna cjelina. Prostor uvijek treba imati sve potrebne elemente koji služe vlasniku, olakšavaju mu i uljepšavaju život. Istovremeno, trebaju odavati njegov karakter i osobnost te pružati određenu atmosferu i vizualni užitak. Sve to ima stan kojeg vam predstavljamo.

Riječ je o interijeru koji se nalazi u Osijeku i prostire na površini od 65 četvornih metara. Sastoji se od kuhinje i boravka koji čine otvoreni prostor, zatim spavaće sobe, radne sobe, hodnika, kupaonice i terase.

Idejno rješenje Vizia Studio

INSPIRACIJA JAPANDIJEM

Za uređenje samog prostora, od idejnog do izbedbenog rješenja, bilo je, otkriva dizajnerica Vana Rakić iz studija Wizia, potrebno oko dva mjeseca.

Stan je inspiriran japandijem, popularnim spojem skandinavskog dizajna i japanskog minimalizma. Njima je dodano i malo šarma kojeg pružaju vintage elementi, a sve je začinjeno kolorističkim kontrastima svijetlih i tamnih tonova. Savršen spoj za ugodan i moderan životni prostor koji voli pročišćenost i jednostavnost, a ugodu i toplinu s druge strane.

Idejno rješenje Vizia Studio

„Osim vlastite vizije, inspiracija za uređenje prostora nastala je kroz razgovor s klijentom. Ključne informacije kojima smo se vodili su česta putovanja klijenata, pogotovo u Ameriku, želje i životni stil. Tako je nastao projekt inspiriran japandi stilom i vintage elementima“, otkriva Vana Rakić, mlada dizajnerica koja je dodatno pojasnila japandi stil.

Idejno rješenje Vizia Studio

PRIGUŠENA PALETA BOJA

„Ono što karakterizira takav stil jest minimalističko načelo dizajna, fokus na toplinu, prirodne elemente i prigušena paleta boja. Kod koncepta dizajna fokus je stavljen na čiste linije, jednostavan stil te mješavinu materijala koji stvaraju miran životni prostor. Korišteni su različiti materijali, tamni orah u sinergiji s crnim detaljima, pletivom i španjolskom trskom koja je u zadnje vrijeme vrlo popularna u interijerima’, objašnjava dizajnerica.

Idejno rješenje Vizia Studio

JEDNOSTAVNI OBLICI

Prateći prigušenu paletu boja u japandi stilu te željama klijenta, za kuhinju je korištena mornarsko plava boja. Jednostavni oblici i linije prate i dnevni boravak s funkcionalnim, ali estetski ugodnim namještajem i dekorom poput statement kutne garniture presvučene ECO materijalom u kombinaciji prirodne kože i poliestera. Svakako je važno istaknuti i poznatu dizajnerska visilicu, Formakami JH5 &Tradition.

Idejno rješenje Vizia Studio

Dovoljno prirodnog svjetla i biljaka također su ključna značajka ovog stila, a zidove krase otvorene police, apstraktni posteri i drveni paneli.

 

 

 

Komentari