Naizgled nespojive kombinacije ostavljaju super dojam: zavirite u veseli retro stan za četvero

Jeste li ikada razmišljali o ružičastoj, narančasto smeđoj i žutoj boji u kombinaciji s parketom i štukaturama? I to sve u jednom interijeru! Imamo primjer kako to može sjajno funkcionirati.

 


Vlasnici ovog novoizgrađenog stana u Varšavi, bračni par s dvije kćeri, obratili su se arhitektonskom studiju Houmi Projecty s jasnim idejama: preuređeni dom morao je imati atmosferu doma, ali i biti šik i pomalo odvažan, s vrlo velikim dnevnim boravkom za opuštanje, druženje i učenje.

 

Foto: Houmi Projecty

Kako bi se to ostvarilo, iako je riječ o novogradnji, bio je potrebno nekoliko građevinskih zahvata. Oni su se odnosili za zidove. Za stvaranje velikog dnevnog boravka arhitekti su predložili micanje zidova. Tako je napravljen otvoreni prostor koji donosi dojam da je veći nego što jest.

Foto: Houmi Projecty

Srušen je zid između kuhinje i dnevnog boravka i dobio se open space s malom staklenom pregradom koja ipak odjeljuje zone, čime su arhitektice Aleksandra Poprawa-Ożga i Katarzyna Kacik postigle cilj i tako zadovoljile želje vlasnika.

Foto: Houmi Projecty

Ostatak stana od 95 kvadrata čine tri male spavaće sobe, kupaonica i hodnik. Za sada je jedna od dječjih spavaćih soba služi vlasnicima kao radni kutak, a kroz par godina će dobiti svoju pravu ulogu.

Foto: Houmi Projecty

Kako se vlasnicima sviđao chic, ali i vintage štih, arhitektice su se trudile stvoriti retro-boho izgled koji su postignuti ponajviše završnim obradama, bojama i teksturama. Primjerice, parket u obliku riblje kosti savršena je pozadina za hrabre izbore boja koje vintage stil ovog doma čine svježim i aktualnim.

Foto: Houmi Projecty

Rezultat? Elegantne, ali originalne sobe u kojima ipak iznad svega vlada vedrina i jednostavnost. To ovaj stan čini jedinstvenim.

Foto: Houmi Projecty

 

Komentari