Veliko plavetnilo u stanu za dvoje: kad se eksterijer preseli u interijer

Vodimo vas u dvosobni stan na sjeveru Poljske. Pozicija na obali Baltičkog mora diktirala je unutarnje uređenje kojim dominiraju prekrasne nijanse plave i bež, koje prizivaju more i pijesak

 

Dvosobni stan površine 55 četvornih metara nalazi se u malom turističkom mjestu na Baltičkom moru. Njegovo uređenje pravi je primjer kako povezati interijer s okolišem i prizvati atmosferu prirode kojom je životni prostor okružen. U ovom slučaju je to more i pijesak, pa su boje koje prevladavaju u stanu plava i bež, potpomognute bakrenim detaljima koji su dali željenu eleganciju i profinjenost prostoru. Stan je usto primjer kako možete urediti vikendicu ili apartman na moru, a da ona ne bude nužno u rustikalnom ili shabby stilu koji znaju često biti zaštitni znakovi naših privremenih domova.

Ovdje je najviše zastupljena klasika i luksuz, s atmosferom hotelskih soba i hedonizma. To je postignuto i odabirom tkanina poput baršuna i satena i njihovih imitacija te bakrenih i zlatnih premaza. Drvene površine dale su toplinu i ugodu prostoru i doprinijele stvaranju pravog morskog ugođaja u interijeru.

Stan se sastoji od velike dnevne zone koja je koncipirana kao otvoreni prostor s kuhinjom, boravkom i blagovanjem te spavaće sobe, hodnika i moderne kupaonice. Istovremeno sa stvaranjem raskoši, elegancije i morske atmosfere dizajnerima je pošlo za rukom od ovoga stana napraviti posve funkcionalan prostor.

Komentari