ZAVODLJIVA KOMBINACIJA: klasika i moderni dizajn na jednom mjestu. Zavirite u stan mladog para!

Vlasnici su željeli da njihov novi dom ne bude opterećen brojnim i glomaznim namještajem, da zidovi budu sivi, a povrh svega inzistirao je na pomno odabranoj rasvjeti. Pogledajte kako su dizajneri odgovorili na sve ovo!

 


Dizajneri Pavel Železnov i Ivan Pozdnjakov potpisuju uređenje trosobnog stana površine 70 četvornih metara. Vlasnici su mijenjali dom zbog želje da žive bliže središtu grada kako bi im svi sadržaji bilo dostupni. Njihov prijašnji stan bio je za 20 kvadrata veći, pa su dizajneri bili suočeni sa zadatakom izjednačavanja ovoga gubitka. U tome su im uvelike pomogli i vlasnici, mladi par koji treba dobiti prinovu, sa svojim zahtjevima.

Foto: Aleksandra Volodina

Oni su se prije svega odnosili na to da interijer ne bude pretrpan namještajem, da zidovi budu svijeti, po mogućnosti u sivim tonovima, a povrh svega su inzistirali da rasvjeta bude pomno odabrana, i da dominira hladno svjetlo koje je izvrsno za manje prostore.

Foto: Aleksandra Volodina

 


Također, nisu željeli prenositi namještaj iz staroga stana, što je omogućilo dizajnerima da uzimaju komade po mjeri, koji će se savršeno uklapati u prostor i najbolje ga iskoristiti. U prilog uređenju išla je i činjenica da stan ima visoke stropove, budući da zgrada datira s početka 20. stoljeća. To omogućuje da u prostoru mogu biti različiti komadi namještaja, boje i detalji, a da ga ne zagušuju. Također, to u pravilu znači i više prirodne svjetlosti koja je dobra i zbog toga jer stvara dojam većeg prostora.

Foto: Aleksandra Volodina

Od dijela hodnika i male zatvorene kuhinje bez prozora stvorena je otvorena kuhinja koja je spojena s dnevnim boravkom. Tako je kuhinjski dio dobio napokon prirodnu svjetlost, a i dnevni boravak izgleda prostranije i prozračnije. Ostatak stana čini spavaća soba i gostinjska soba koja će se s vremenom transformirati u dječju te kupaonica i odvojen toalet.

Foto: Aleksandra Volodina

Posebnost dnevnog prostora jest i zidna izbočina s panoramskim prozorom, nešto poput erkera. Kako je riječ o izbočenom kutu, dizajneri su ga zastrli i izgladili. U cijelom stanu prisutno je izmjenjivanje ravnih i zaobljenih linija te starog i novog – autentičnog duha klasike i modernog dizajna. To je vidljivo i preko odabira namještaja koji spaja modernu estetiku mid-centuryja i skandinavski dizajn.

Foto: Aleksandra Volodina

 

 

 

Komentari