RADNI KUTAK NA PROZORSKOJ DASCI: 30 ideja za praktičan element u modernom domu

Radni kutak postao je neizostavni je dio svakog doma, ali ponekad nam ga je teško uklopiti u dječje, radne ili ostale prostorije doma. Izvrsno rješenje je da ga smjestite – ispod prozora tako da produžite prozorsku dasku!

 


Radni kutak nalazi se u gotovo svakom modernom domu jer je postao potreba modernog načina života. I kada nemamo posebnu prostoriju u domu koja bi bila radna, uvijek nastojimo pronaći mjesto za radni stol sa stolicom. Namještaj po mjeri i dobre dizajnerske ideje koje savršeno iskorištavaju svaki centimetar velika su pomoć u tome – omogućuju da se radni kutak smjesti i dio s najmanje potencijala. Primjerice, ispod prozora.

Foto: Studio Daria Kolesova

Ova pozicija sve je češća opcija u osmišljavanju doma jer obično na tome mjestu ne stoji ništa, osim eventualno zavjesa ili radijatora. Potrebno je samo instalirati pločasti materijal i na toj svojevrsnoj produženoj prozorskoj dasci organizirati radni prostor za računalo, knjige i skripte…

Foto: Studio Rustem Urazmetov

Opremanje radnog kutka na prozorskoj dasci izvrsno je rješenje za vlasnike malih stanova, gdje se nastoji iskoristiti svaki centimetar. Često se ova opcija za postavljanje radnog kutka može naći u dizajnu dječje sobe: dijete ne treba veliki stol, a uz prozor uvijek ima puno prirodnog svjetla, što je dobro za oči i nesmetano pisanje zadaće, crtanje i učenje.

Foto: Aigul Sultanov Design

No, lako ga možete realizirati u bilo kojoj prostoriji doma – blagovaonici, spavaćoj sobi, hodniku ili dnevnom boravku. Neki trgovine nude već takva rješenja radnog kutka ispod prozora, ali kako je teško pronaći točne mjere, koje će sasvim odgovarati prostoru i maksimalno ga iskoristiti, najbolja opcija je svakako da to radite po mjeri.

Foto: Svetlana Gavrilova

Ako nemate vremena za angažman stolara ili dizajnera, možete i sami u trgovinama s pločastim materijalom naručiti plohu s uzorkom po želji i dati da je obrade te ju sami ili uz pomoć majstora postavite ispod prozora.

Foto: Studio MORR

Pronašli smo u ruskom izdanju Elle Decoration 30 raznolikih primjera iz projekata dizajnera koji će vam pomoći urediti radnu površinu u vašem domu i poslužiti kao izvor inspiracije pri uređenju interijera.

Komentari