SOBA ZA TINEJDŽERICU JULIJU: mlada vlasnica dobila je prostor prilagođen svome uzrastu

Izgled dječje sobe treba se mijenjati kao dijete raste kako bi sadržaj, ali i način uređenja odgovarao njegovom uzrastu i interesima. Pogledajte kako je soba djevojčice postala teen carstvo

 


Tinejdžerica Julija imala je lijepu, šarenu sobu, uređenu u vedrim i dinamičnim ružičastim tonovima, ali pretpanu stvarima i sitnicama koje su se nakupljale tijekom vremena. Sada je poželjela novi izgled sobe koji će odgovarati njezinom uzrastu i biti nadopunjena novim sadržajima. Kako svaka soba treba rasti s djetetom, tako je ovdje bio slučaj.

Juliju, koja je navršila 13 više ne zanimaju igračke i crtanje kao ni društvene igre kao do sada te joj je potreban prostor za primanje prijatelja s kojima će gledati tv ili razgovarati.

Foto: Jakub Nanowski

Sobe tinejdžera s vremenom postaju i njihovi dnevni boravci, pa je potrebno osigurati, ako je moguće kutak koji će imati takvu funkciju. U tome je Juliji i roditeljima pomogla dizajnerca Agata Brach koja je od prilično uske i dugačke sobe uspjela stvoriti moderan i funkcionalan prostor u kojem su prilično zastupljeni pastelni tonovi, ali vrlo nježne nijanse plave, koje su vrlo nenametljive i meke. Ovako u prostoru ima više harmonije. U stvaranju modernog prostora u kojem će se osigurati svi potrebni sadržaji uvelike je pomogao namještaj po mjeri.

Foto: Jakub Nanowski

Kako bi se riješio problem stvaranja dnevnog boravka, dizajnerica je krevet digla u visinu, a na njega se moguće popeti ljestvama. Ispod visećeg kreveta je smjestila mali dvosjed i pomoćni stolić te fotelja koji služe kako mini dnevni boravak. Tako su se na jednoj površini osmislila dva sadržaja i uvelike uštedjelo na prostoru.


Foto: Jakub Nanowski

Zid pored i preko puta vrata pretvoren je ugradbene ormare i police, kojih je sada više, jer mlada vlasnica ima više stvari za pohranu. Preko puta mini dnevnog boravka nalazi se veliko ogledalo koje stvara dojam dubine i prostornosti što je izvrsno rješenje za male i uske prostore.

Foto: Jakub Nanowski

U produžetku je sada veliki radni stol od šperploče, znatno veći nego prijašnji te sada ima znatno više svjetla jer je stol cijelom površinom stavljen uz prozor. Tako se dobilo još više prostora za učenje i pisanje, što je i bio jedan od ciljeva adaptacije. Za odlaganje stvari – knjiga i papira poslužit će ladičar ispod stolate dvije mini komode.

Foto: Jakub Nanowski

 

Komentari