MAKEOVER NEUGLEDNE GARDEROBE: sjajna transformacija donijela je više stila i glamura

Zaseban garderobni prostor san je svake žene. No, i on treba biti sa stilom, u suprotnom bit će samo funkcionalna prostor i ništa više. A garderobe su upravo popularne i zbog svoga uređenja

 

 

DIY blogerica, Britanka Kim Heslip transformirala je svoju mračnu sobu koju koristi kao garderobu i odlagalište svega i svačega u ženski prostor prepun povoljnih, ali i atraktivnih rješenja.

Željela je stvoriti garderobu u kojoj će se osjećati kao u svlačionici u glamuroznom butiku s odjećom. Također, cilj joj je bio ovim makeoverom učiniti ovo mjesto znatno funkcionalnijim ljepšim za male novce i da se pritom dobro zabavi.

Već samom odlukom da će sve radove raditi sama je znatno uštedjela na budžetu.

 

Foto: Ideal Home

Kao što vidite, Kimina soba bila je prilično jednostavna i bezlična prije transformacije S izbljedjelim plavim zidovima koji su vapili za obnovom, ugradbenim ormarima, drvenim toaletnim stolom i neatraktivnim ogledalom te pletenom košarom za odlaganje Kim nije bila nimalo zadovoljna.

 

Foto: Ideal Home

Zidovi su dobili novi sloj boje. Odluka je pala na bijelu jer tako skučeni prostor izgleda većim. Iz toga razloga i fronte ugradbenih ormara dobile su sloj bijele boje. Na njima se sada bolje ističu elegantne ručke od mesinga.

Na zid preko puta ormara dodane su praktične vješalice za komade koji su tih dana u opticaju, a ispod njih je upečatljiva žuta klupa za odlaganje odjeće i modnih dodataka.

 

Foto: Ideal Home

Najdonji dio ugradbenog ormara, tzv. masku Kim je pobojala u zlatnu, koja je i na ručkama  ladica preuređenog toaletnog stola, čime su se povezali zlatni akcenti u prostoru.

Foto: Ideal Home

Toaletni stol dobio je i nove fronte na ladicama koje su obložene tapetama, dok je radna ploha zamijenjena novom koju je Kim dobila od prijatelja kao ostatak od kuhinje rađene po mjeri.

Od prijatelja je dobila i nekoliko ploha koje je prilagodila nastavku radnog stola, stvorivši nekoliko dodatnih otvorenih polica, čime se taj prazan prostor između stola i ormara iskoristio.

Stolac je također doživio transformaciju novim slojem boje i tapeciranim sjedištem koje svojim uzorkom stvara poveznicu na crno bijelu tapetu i tepih.

Foto: Ideal Home

I zid iza toaletnog stola dobio je novu boju, svijetlo ružičastu te niz malih slika s tamnim okvirima čime se one tako još više ističu. Stari drveni okvir ovalnoga oblika sada sasvim drugačije izgleda, s obzirom na okruženje.

Savršeno se uklopio među slike, tako da ga je vlasnica odlučila ostaviti.

 

Foto: Ideal Home

I zid iza vrata, na kojem je bilo ogledalo, dobio je potpuno novi izgled.

Foto: Ideal Home

Ogledalo je ostalo, no zid je dobio dinamične crno bijele tapete i par slika.

DIY majstorica Kim Heslip / Foto: Ideal Home

 

Komentari