Idemo u Osijek. Dobrodošli u rajski vrt blogerice Nel

Blue Hortensia, blog Nel Brkić za sve u potrazi za ljepotom i nadahnućima koja su izvan trendova pravo je otkriće. Šetajući u postovima njezinim domom i vrtom, ulazite u neki davni svijet ispunjen romantikom i nostalgijom.

 

 

Unutrašnjost doma inspirirana je shabby chicom i ispunjena starim, pohabanim komadima kojima je vlasnica Nel Brkić dala novu priliku produžuje se i u vrt koji se pruža iza kuće. U svim godišnjim dobima Nel voli boraviti u njemu, a naročito ljeti, dok je zimi više rezerviran za fotografiranje.
„Vrt je bio logičan slijed u shabby stilu kakvo je i uređenje doma, a sve da bi se dobila jedna povezana cjelina. Naš dom i vrt su nostalgična želja da očuvamo ljepotu prošlih vremena, bakinog vrta, prepunog topline i šarma sa svim nesavršenostima“, objašnjava Nel.

 

 

Na njezinom blogu Blue Hortensia (nely-bluehortensia.blogspot.hr.) ogleda ljubav ne samo prema interijerima i eksterijerima, nego i fotografije i kuhanju. Na ideju bloga došla je nakon što su ona i suprug kupili kuću – namještanje u željenom shabby stilu je pobudilo ljubav prema interijeru. I tako je krenula cijela priča koja je, nakon bloga, završila tako da se Nel i suprug sada profesionalno bave uređenjima interijera.

 

 

„Pri kupnji kuće ono što nas je najviše dojmilo je upravo vrt, ali je to bio i izazov – da 250 četvornih metara oplemenimo potpuno iznova jer je on bio sav u betonu, smeću, pun derutnih pomoćnih zgrada i – potpuno bez biljaka. Uslijedilo je raščišćavanje svega, dobili smo potpuno prazan prostor u kojemu sam zamislila vrt po uzoru na engleski cottage garden“, otkriva Nel. Danas je teško zamisliti da je vrt prije par godina funkcionirao kao smetlište. Zelenilo, cvijeće među kojima prednjače hortenzije i ruže, stari komadi namještaja čine kao da ste došli u mali vintage raj na čiji šarm je teško ostati ravnodušan. Nel je pazila da odabir biljaka budu starinske vrste. Primjerice, hortenzije raznih vrsta i boja, kojih ima gotovo 15 grmova, stare su preko 50 godina.

 

Uz biljke, tu su i brojni detalji koji čine vrt posebnim mjestom. Uglavnom su to starinski uporabni predmeti koje je Nel našla na selu, po sajmovima ili dobila na dar od prijatelja. Cvjetnjak ravnopravno dijeli vrt s povrtnjakom, koji Nel, kako kaže, s užitkom održava i koji joj je pravi izvor zdravih poklona u obliku svježeg povrća.
„Moj vrt je moj najbolji prijatelj, moje utočište. Svu ljubav koju mu pružam mi stostruko uzvraća, zato rado obitavamo u njemu, kako mi tako i naši gosti koji nam svrate. On je moj mali dragulj na koji sam jako ponosna, ujedno i kulisa za fotografiranje“, zaključuje Nel.

 

FOTO: NEL BRKIĆ

Komentari