Dobrodošli na Ivonin balkon u podstanarskom stanu. Sredila ga je za 500 kn!

Nakon useljenja u podstanarski stan u Garešnici, Ivona je s dečkom poželjela malo urediti i prazan balkon. No, unatoč ograničenom budžetu priča se proširila na dvije mini sjedeće zone, niz detalja i naravno, nezaobilazno bilje!

 

 

Naša gledateljica i čitateljica Ivona Harabajsa je prije godinu dana s dečkom uselila u podstanarski stan koji se nalazi na drugom katu stambene zgrade u Garešnici. Uređenje se proširilo i na balkon od četiri i pol četvorna metara koji je bio gotovo prazan, a u njezinu poduhvatu pomagao joj je i dečko, a u jednom trenutku i mama. Poslala nam je nekoliko fotografija svoga produženog boravka na otvorenom, koji je uredila do posljednjeg detalja i na kojem je prava uživancija boraviti.

 

 

“Ustvari, jedino što je na balkonu bilo je ova limena posuda za zalijevanje cvijeća, ali sam ja posadila cvijet unutra”, otkriva Ivona. U metalnom poljevaču sada su dom pronašli prekrasni sukulenti koji su vrlo nezahtjevni za uzgoj te u toplijim krajevima, gdje nisu oštre zime, mogu i prezmiti na otvorenom.

 

 

No, to nije jedino zelenilo na Ivoninu balkonu – u žardinjeri na prozorskoj klupici nalaze se pelargonije koje se tek spremaju pokazati svoju cvjetnu raskoš, u maloj teglici na klub stoliću je bijela begonija a u velikoj crnoj tegli u uglu zeleni miks među kojim dominira eukaliptus. U rastu i cvjetanju cvijeće su, kao i na svakom drugom balkonu, vrtu i terasi ovoga proljeća omele kiše i nedostatak sunca, ali i dalje djeluju atraktivno i osvježavaju prostor. Svoje pravo lice i bujne latice tek trebaju pokazati tijekom ljetnih mjeseci, a tad će čarolija na balkonu biti potpuna.

 

 

Iako balkon nema veliku kvadraturu, Ivona je uspjela na njega smjestiti čak dva mini sjedeća seta – jedan lounge sa sofom i klub stolićem od plaeta te drugi sa stolićem blagovaonske visine i stolica na sklapanje, koji se po potrebi mogu maknuti. Posebnost dijela od paleta jest da su ga Ivona i dečko, uz maminu pomoć, sami napravili. Bila je to investicija koja ih je stajala vrlo malo, budući da su palete dobili.

 

 

“Naišla sam na jednu fotografiju gdje je netko napravio nešto slično od paleta, samo veće, u L obliku. Nabavila sam dvije palete za “fotelju” i jednu koju smo prepilili na pola i napravili stolić, naručila od staklara staklo po mjeri, izmjerila koliko bi trebala spužvi za palete te mi je mama sašila navlake po mojoj želji. Taj dio je homemade”, objašnjava Ivona nastanak “lounge kutka” od paleta Ivona dodajući kako je mini stol i stolice nabavila u IKEI.

Cijeli poduhvat uređenja, otkrila nam je, stajao je svega 500 kn i odnosio se na ojastučeni dio sofe, staklo na stoliću, mini stol i stolice te tegle i detalje!

 

 

 

Foto: Privatni arhiv

 

 

Komentari