25 spavaćih soba za ljubitelje tamnih nijansi plave, sive, ljubičaste i zelene

Za sve one koji bi željeli imati skladno uređen dom i istaknuti sve njegove prednosti, a umanjiti nedostatke, a pritom su obožavatelji tamnih boja, pokazujemo kako si mogu dati oduška i najintimniji dio interijera urediti u baš takvim nijansama

 

Tamnije nijanse, naročito ako dominiraju prostorom i ako je riječ o skromnoj kvadraturi, nisu poželjne u spavaćim sobama. Jer, izgledat će još manje nego što jesu, a neki bi nadodali i da im takve boje unose dozu turobnosti u spavaću sobu te one onda izgledaju sumorno i oporo. Mogli bismo načelno i složiti s njima, sve dok nas dizajneri ne razuvjere u to. Dizajneri i arhitekti ponekad naime vole prkositi pravilima (ili ljepše rečeno eksperimentirati i istraživati) te urediti malene prostore u tamnim nijansama. Pa tako i spavaonice.

U suvremenim interijerima one su prosječne površine 12 četvornih metara i ostaje vrlo malo prohodnog mjesta nakon što se stave osnovni elementi – krevet, ormari i noćni ormarići. Pa zato biramo svijetle nijanse kako bismo imali dojam prostornosti, što je posve razumljivo. No, noviji trendovi i povratak tamnih nijansi u interijere, prije svega sive, tamno plave i zelene učinio je da se njihov ‘utjecaj’ proširi i na male spavaonice.

I rezultat je i više nego dobar – kada pazite na sve detalje, tamne spavaće sobe doista mogu izgledati fantastično. Pa čak i kada tamne boje dominiraju i ostavljaju vrlo malo prostora onim svjetlima. A naročito je efektno kada se na tamnoj pozadini ističu detalji u jarkim ili svijetlim bojama, kao što se možete uvjeriti na našim primjerima.

Uživajte u našoj galeriji prijedloga!

Komentari