Kuhinja čitateljice Ive po mjeri njezine peteročlane obitelji

Vodimo vas u jedno potkrovlje u Zadru u kojem živi mlada peteročlana obitelj. Odlučili su nam pokazati uređenje moderne bijele kuhinje sa šankom koja odiše toplinom i nenametljivim šarmom. Saznajte u nastavku koliko su novaca potrošili na njezino opremanje!

 

 

Čitateljica Iva iz Zadra poslala nam je fotografije svoje nove, moderne bijele kuhinje od 6,5 četvornih metara koja osvaja svojom jednostavnošću, toplinom i šarmom. Kuhinja je rađena po mjeri prije svega jer se stan nalazi u potkrovlju pa su vlasnici htjeli iskoristiti kosinu na najbolji mogući način. Usto, kuhinja rađena po mjeri uvijek nudi mogućnost da se sve zadovolje potrebe vlasnika. Tako je bilo i u Ivinu slučaju, koja je svoju novu kuhinju uređivala inspirirana našim prilozima i izvedbenim rješenjima kuhinja, kao i onima koje je pronašla na Pinterestu. Kako je riječ o potkrovlju kuhinjom rađenom po mjeri i odabirom boje cilj je bio dovesti i više svjetlosti u prostor.

 

Foto: Privatni arhiv

 

“Izgled kuhinje sam sama osmislila, moja želja je bila da bude bijela s drvenom radnom površinom. A stolar mi je pomogao u odluci zidnog panela i broju dubokih ladica. Imala sam sreću što sam našla dobrog stolara koji je moju ideju pretvorio u stvarnost”, ističe Iva čija je kuhinja rađena od dvije vrste pločastog materijala – fronte ormarića od Pet Mata u bijeloj boji te radne ploča od halifaxa (dekor hrast natur), koji se umjesto pločica proteže dijelom zida između gornjih i donjih elemenata. Uzorak drveta dao je bijeloj kuhinji starinski šarm i toplinu, a kako je samo dio zida obložen, Iva je za boju odabrala perivu mat boju smirujuće plavozelene nijanse koja stvara savršen kontrast modernoj crni napi koja se ovako još jače ističe.

 

Foto: Privatni arhiv

Posebnost kuhinjskog otoka jest što je pomičan i po potrebi se može micati gdje vlasnicima u određenom trenutku odgovara. U skorom planu je malom praktičnom šanku pridružiti i stolice. No, on će služiti za brze obroke, dok se pravi blagovaonski stol za kojim može stati cijela obitelj nalazi u blagovaonici.

Kompletna kuhinja Ivu je stajala 30 000 kuna.

 

Komentari