NAJPOVOLJNIJE UREĐENJE: ideje s paletama za vaš balkon i terasu

Namještaj od paleta sve je popularniji u interijerima, ali i eksterijerijerima. Razlog se krije u tome što je povoljan i što ga možete i sami vrlo jednostavno složiti u željeni komad. Pogledajte ideje za balkone, terase i vrtove!

 


Palete su i dalje u modi i interes za njih ne jenjava nego se povećava. Volimo ih zato što djeluju opušteno i akraktivno u prostoru, lako su prilagodljive svakom interijeru, a izvrsno funkcioniraju i u eksterijeru. Od njih možete stvoriti doista različite komade namještaja – od fotelja, stolića, polica, radnih stolova pa do trosjeda i kreveta… Pored toga, veliki adut paleta jest što su povoljne i što namještaj sami možete izrađivati i tako usput biti i kreativni.

Kako je sada vrijeme od uređenja eksterijera, nudimo vam ideje od paleta za balkone, terase i vrtove.

Foto: Hearst

ZELENA ZIDNA DEKORACIJA

Budući da su od drveta, palete donose prirodnost i to je također jedan od razloga zašto ih volimo. A dojam ćemo pojačati kada ih kombiniramo sa zelenilom i od paleta napravimo malu zelenu zidnu dekoraciju.

Umjesto tegli poslužiot će palete – nakon što ste ih pobrusili i obojali, palete okomito pričvrstite na zid i u unutarnje otvore stavite zemlju i zasadite sukulente, kaktuse, puzavce… Također, ovo može biti sjajna ideja za začinski vertikalni vrt koji kada zahladi možete prenijeti u kuhinju.

Foto: Banak Importa

STOLIĆ ZA KAVU

Jedna od najlakših stvari koje možete izraditi od paleta je blagovaonski stolić. Možete i na donju stranu, kako bi vam bilo lakše premještati stolić, pričvrstiti kotačiće. Ovakav niski stolić može poslužiti i kao postolje za tegle s biljkama ili neku veću teglu koji bi bez kotačića bilo teško pomicati.

 

Foto: Mi Casa Revista

ZA VRTNU ZABAVU

Potreban vam je dodatni prostor za sjedenje u vrtu? Predlažemo vam da postavite veći jastuk na pod i pored njega stolić za kavu od dvije palete koje se mogu slagati jedna na drugu ili koristiti zasebno prema potrebama trenutka.

Foto: Creative Tops

VRTNI ORGANIZATOR

Izrežite paletu na dva dijela različitih veličina. Veći dio će poslužiti kao okomita površina, a manji kao vodoravna površina  – spojite ih šarkama i još dodatno užetom koje ćete pričvrstiti za policu čavlićima. Na okomitu površinu stavite letvice koje će biti police, te čavliće na koje ćete vješati alat. Zatim policu pričvrstite na zid.

Foto: Leroy Merlin

SOFA S KOTAČIMA

Za izradu modela sofe poput ove, potrebne su vam tri palete: jedna za sjedalo, druga za naslon i treća, izrezana na komade, za izradu naslona za ruke. Upotpunite je vanjskim spužvastim prostirkama i praktičnim okretnim kotačima kako biste je mogli pomicati, ovisno o tome gdje sofu želite staviti – na terasu, balkon ili vrt.

Ovakva sofa lako se može premjestiti, kad zahladi u spavaću sobu, dnevni boravak, dječju sobu ili hodnik.

Foto: Amazon

KAO U DNEVNOM BORAVKU

Moderni dnevni boravci gotovo su nezamislivi bez kutnih garnitura. Njih lako možete imati i na terasama ili balkonima, i to vrlo povljno, ako se odlučite za opciju paleta. Potrebno je samo na sofu od paleta pričvrstiti još jedan dio. Ako želite malo drugačiju sofu, neka gornji dio bude kraći od donjeg – tako ćete stvoriti mjesto za odlaganje stvari.

 

Foto: Decoist

 


LJULJAČKA

Nježno ljuljanje, drijemanje u sjeni drveta, popodnevno piće s prijateljima ili ležanje da biste vidjeli zvijezde. Sve što vas dijeli od ovih senzacija je paleta i popodnevno DIY…

 

Foto: Homedit

 

Komentari