OPLEMENITE PRAZNE ZIDOVE: predlažemo postere, trenutno najpoželjniju dekoraciju u interijerima

Jedna od najčešćih nedoumica, pa i muka u uređenju prostora jest što staviti na zidove, naročito one akcentne, iznad sofe ili primjerice kreveta. Donosimo vam sjajne ideje kako dekorirati zid posterima i unijeti pregršt stila, osobnosti i željene atmosfere u sve prostorije svoga doma.

 

 


Iako postoji bezbroj načina kako ukrasiti zidove doma, ipak se prilikom (pre)uređenja ili vođeni željom za sitnim preinakama koje bi donijele osvježenje nađemo na mukama. Svjesni kako upravo detalji daju ‘ono nešto’ svakom prostoru, želimo pomno odabrati dekoracije i detalje. I usput pomiriti puno toga: naše ukuse, želju da govore o našoj osobnosti, da donose određeni ugođaj, budu originalni i na koncu – odišu trendovima.

Stoga nam je i teško odabrati idealnu dekoraciju za svoj zid. Predlažemo detalje kojima teško odolijevaju ne samo dizajneri i arhitekti, nego i svi ljubitelji interijera. Pripremili smo vam postere poznatog švedskog brenda Desenio, od kojih mnogi motivi krase projekte studija Mirjana Mikulec. Saznajte u nastavku sve prednosti postera pred drugim dekoracijama i inspirirajte se našim izborom kao i načinom kako kombinirati više njih!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

NAJPOVOLJNIJI I NAJBRŽI MAKEOVER DOMA

Kada ne znate što promijeniti, a niste spremni na velike izdatke, kupovine i građevinske zahvate, posteri su izvrsno rješenje. Ovo je svakako jedan od najpovoljnijih i najbržih makeovera, a usto uživa i veliku popularnost. S obzirom na broj vrsta i motiva koje primjerice nudi Desenio, lako ćete postere prilagoditi stilu svoga doma. Kvalitetan i tvrd papir i mat površina stvaraju dojam uvjerljivosti.

Ovakav koncept napokon će razbiti monotoniju te donijeti život i osobnost u vaš dom!

Studio Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

STVARANJE AKCENTNOG ZIDA UZ POMOĆ POSTERA

Ulaskom u bilo koju prostoriju u nekom interijeru pogled će nam pasti na određeni dio prostorije. U blagovaonici je to zid iza stola, u dnevnom boravku iznad sofe, u spavaćoj sobi iznad kreveta. Takve zidove zovem akcentnima i upravo dekoracijama na njima želimo ih istaknuti i učiniti posebnima. Zidovi uređeni posterima podići će i najprosječniju prostoriju.

Lijepi i zanimljivi motivi na njima skrenut će pažnju s nedostataka i onih slabih točaka u prostoriji. Želite li istaknuti motive, birajte tanke okvire za njih, a zid obojite u neku boju. Primjerice, posteri s crno bijelim fotografijama kao i natpisima i citatima više će doći do izražaja ako je podloga, odnosno zid u boji.

Ako akcentnim zidovima dodate boju, tapete ili ukrasne lajsne, tada imate zid iz snova!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

PRAVA MALA GALERIJA

Već s jednim posterom puno toga ćete učiniti za stil i atmosferu određene prostorije u koju želite unijeti promjenu. No, ono što dizajneri vrlo često predlažu je stvaranje prave male galerije postera. Kombiniranje ne samo dva ili tri, nego i desetak postera izgleda znatno bolje nego što se možda na prvi pogled može činiti.

No, kada pogledate jednu takvu galeriju, otpadaju sve predrasude o prenatrpanosti, napadnosti ili pretjerivanju. Isto tako, zidna galerija definitivno neće narušiti sklad i ravnotežu u prostoru.

Galeriju možete stvoriti na akcentnom zidu u svakoj prostoriji ili primjerice u hodniku. Cijelu dužinu hodnika slobodno ispunite posterima i stvorit ćete jedinstven dojam.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Također, ovakva galerija ne mora biti ‘stalan postav’. Postere lako možete micati sa zida i seliti iz prostorije u prostoriju. Ili primjerice, imati nekoliko postava koje ćete mijenjati ovisno o sezonama ili pak raspoloženju te tako razbiti monotoniju. Prostor će ovim naoko malim izmjenama izgledati uvijek drugačije.

U galeriji fotografija ispod članka možete vidjeti prijedloge Desenia na koji način možete rasporediti slike te koje motive kombinirati.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 


SUPER NAČIN ZA IZRAŽAVANJE OSOBNOSTI

Posterima ne samo da ćete unijeti stil u dom i oplemeniti ga te ostaviti jak dojam na sve one koji dođu u posjetu, nego ćete ga personalizirati. Desenio posteri nude doista brojne motive, tehnike, stilove…

Reprodukcije slika slavnih slikara i fotografa, crno-bijele fotografije, grafike, crteži, akvareli, natpisi, citati, botanički kao i općenito motivi prirode, arhitekture, hrane, gradova… čini šaroliko i bogato društvo u kojem će svatko pronaći nešto za sebe.

Upravo odabirom postera koji vam se sviđaju i kojima možete iskazati svoje stavove, osjećaje i životne vrijednosti ostvarit ćete osobnost.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Nakon svega ovoga, nije teško zaključiti zašto su posteri najpopularniji izbor trenutno u svijetu dekoracija!


PROMO

Komentari