Trendovi iz svijeta kupaonica

Trendovi se ne trebaju slijepo pratiti, budući da se poneki s vremenom pokažu vrlo nepraktični. Zato smo za vas odabrali one koji su najljepši i najsmisleniji.

Kupaonicama je na žalost darovano sve manje kvadrata, ali ako im se pri uređenju posvetimo, moguće je izvući maksimum, u praktičnom i u estetskom smislu. Što se tiče praktičnosti, novosti su u obliku ugradbenih vodokotlića te tipkala sa senzorima i svjetlećim oznakama. Zatim, tu su nasadni umivaonici koji zamjenjuju samostojeće, a dizajnom razlikujemo one okrugle, četvrtaste i umivaonike organskog oblika.

 

Što se tiče pločica, trenutačno najpopularnije su heksagonalne, a upotrebljavaju se za podove ili zone kupaonice koje želimo posebno istaknuti, poput zida iza umivaonika ili zid koji okružuje tuš. Mramor je također postao omiljen, bilo u svome originalnom obliku (kamen) bilo u nekoj vrsti imitacije. Bijelu kupaonicu možete oplemeniti birajući potpuno drugačije podne pločice (uzorak, tekstura, boja).

Kreativnost možete pokazati načinom slaganja pločica, a trendovi upućuju na uzorak riblje kosti, chevron te linijsko postavljanje. Na kraju ćemo istaknuti neospornu ljepotu reljefnih odnosno 3D pločica koje će svojom igrom sjena svakako doprinijeti posebnoj atmosferi vaše kućne oaze za uživanje.

 

Detaljnije o trendovima saznajte iz priloga u nastavku:

Komentari