Savršeno stilizirani i udobni: kreveti u kojima bismo rado proveli cijeli dan

Oko izbora kreveta je poželjno biti zahtjevan i ne štedjeti prilikom kupnje, jer je riječ o najvažnijem dijelu spavaće sobe. Pored kvalitete materijala od kojega je građen kao i same izvedbe, trebamo tražiti ležaj koji će biti udoban i u kojem ćemo se moći odmoriti i opustiti. No, ne smijemo zanemariti ni izgled…

 

Kako ćemo pristupiti uređenju vlastitog doma, svjesno ili nesvjesno, postaje odrednica našeg vlastitog stila. Isti će se princip biranja detalja oko uređenja primijeniti na sve komponente prostora, od boje zidova pa sve do izgleda kreveta, sigurno najvažnijeg dijela jedne spavaće sobe. I dok, naravno, tražimo da bude udoban, pogodan zdravlju naše kralježnice i da se u njemu u potpunosti naspavamo, također tražimo da se stilski uklopi u spavaću sobu kako bi se u svom “brlogu” osjećali najugodnije moguće.

Kod zagrebačkog Zapadnog kolodvora, u Međimurskoj ulici, prekrasan kafić Pločnik, otvorio je svoja vrata i ugostio Perfecta krevete. Ideju oko uređenja interijera osmislile su Ana Šafar i Ana Coce iz arhitektonskog studija Poop, a prostor je poslužio kao kreativni poligon na svoje dvije etaže. Potpuno neočekivano, interijer Pločnika pretvoren je u spavaće sobe za tri različita stila. Caffe bar je sa svojim prekrasnim šankom optočenim crnim prepoznatljivim pločicama iz identiteta, ugostio krevet Berlin i London.

U klupskom dijelu u stilu Tim Burtona, svoje mjesto pronašao je krevet New York. Etažu caffe bara koju prožima barska atmosfera Velike Jabuke tridesetih godina prošlog stoljeća, osim prekrasno uređenog šanka, krasi i veliki okrugli prozor, visoki stropovi, udobne fotelje, bogate zavjese te vrata koja kao da vode u neku drugu dimenziju.

 

BERLIN ZA ZAHTJEVNE

Tematski materijal su keramičke pločice. Vertikalno slaganje izduženog pravokutnog formata provlači se kao glavna tema čokoladnog pročelja kako bi uglovnica tvorila jedinstvenu kvartovsku priču sa starim keramičkim pročeljem zgrade preko puta i kao osnovni akcent interijera gdje je šank u prizemlju predstavljen kao impozantna keramička crna disko kugla. Upravo u podnožju tog elementa, savršeno se uklopio Berlin, krevet koji upravo u uzglavlju ima model horizontalnih i vertikalnih linija koje sasvim slučajno podsjećaju na mrežu slaganih pločica.

Tapeciran u predivnu i bogatu tkaninu Medea, ovaj krevet je spreman zadovoljiti i najzahtjevnije kupce. Radi se, naime, o box krevetu koji nudi kraljevsku udobnost. Za njega vam nisu potrebne podnice jer su one ugrađene u bazu kreveta i tapecirane pružajući time bolju potporu i udobnost. Tapeciranje ovog kreveta je moguće izvesti i u eko koži, a praktičnost održavanja spavaće sobe u podnožju kreveta pružit će vam visoke mat kromirane nogice. Krevet je moguće naručiti u standardnim širinama 140, 160 i 180 cm i dužini 200 ili 190 cm. Obzirom da je malih vanjskih dimenzija (zauzima prostor dimenzije madraca i debljine uzglavlja), pronaći će mjesto u dimenzijama ograničenim spavaćim sobama.

 

Foto: Perfecta Dreams

 

Foto: Perfecta Dreams

 

LONDON, ADUT ZA MALE SOBE

U istom prostoru prizemlja sa zagašenom i denim plavom bojom koja prevladava u prostoru, no ispod šarmantnog okruglog prozora i tropske biljke velikog formata koja naglašava udobnost, smjestio se krevet London. Naizgled čvrstih i jednostavnih linija, predstavio je pravi izazov u uređenju spavaćih soba s vrlo malo prostora. Krevet London dolazi s ugrađenom podiznom podnicom koje otvara jednu novu dimenziju za pospremanje stvari ili posteljine. Podnica je uključena u cijenu, ali za razliku od box kreveta, nije tapecirana u tkaninu.

Krevet na uzglavlju dolazi sa specifičnim trakama u eko koži koje mogu, ali i ne moraju biti vaš izbor. Njegova šarmantnost se može dodatno naglasiti izborom tkanine Kitana koja u svojoj strukturi ima linije u obliku riblje kosti, a trake na uzglavlju u odgovarajućoj ili kontrasnoj boji eko kože, poput remena naglašavaju njegovu odvažnost i muževnost. Krevet također dolazi u širinama 140, 160 i 180 cm, te dužinama 190 ili 200 cm.

 

Krevet London/Foto: Perfecta Dreams

 

Foto: Perfecta Dreams

 

 

MULTIFUNKCIONALNI NEW YORK

Najveći izazov definitivno je bio klupski prostor u podrumu u kojem prevladava Yves Klein sa snažnom ljubičastom bojom. Crveni jarki tonovi okupali su stubište koje je pružilo savršenu komunikacijsku sponu s crvenim detaljima u prostoru. Upravo u tom britkom prostoru, smjestio se krevet New York, koji za razliku od Berlina, sadrži dvije ladice za prostor za odlaganje stvari.

New York vam pruža vrhunsku udobnost, sačinjenu od 3 sloja: box krevet s ugrađenom letvičastom podnicom, madrac džepićaste jezgre visine 22 cm, te nadmadrac visine 5 cm koji po želji možete odabrati između 2 tvrdoće. Nadmadrac može biti izrađen u visco elastičnoj (memory) jezgri za mekšu udobnost ili u tvrđoj hladno lijevanoj jezgri (HR pjena). Krevet možete birati u dimenziji 160 x 200 cm ili 180 x 200 cm, te birati tkaninu u raznim bojama te tako stvoriti svoju jedinstvenu priču u vlastitoj spavaćoj sobi.

 

Foto: Perfecta Dreams

 

Foto: Perfecta Dreams

 

Bogatu ponudu Perfecta Dreams, među kojima su i kreveti imat ćete priliku upoznati na našem sajmu ‘In Dizajn – Festival modernog doma’ koji se održava od 13. do 16. rujna u Arena Centru, a posjetitelji koji budu imali najviše sreće kući će otići s vrijednim darom – Royal Silk madracem.

Komentari