Makeover spavaće sobe od svega pet kvadrata

Mali prostori iznimno su zahtjevni za uređenje. Kod takvih interijera važno je ispuniti osnovnu funkciju, a detalji i uređenje nerjetko padaju u drugi plan. Naš zadatak ovoga puta bio je poseban izazov – stari kabinet pretvorili smo u bračnu sobu. Pogledajte kako smo to napravili!

MMI
MMI

U svega pet kvadrata smjestiti spavaću sobu za mladi bračni par svakako nije jednostavno. Prije svega, morali smo pronaći adekvatan krevet, a zatim definirati i sve ostale materijale. Kako nas od vrata dijeli svega 210 centimetara, a širina sobe je 170 centimetara, krevet i pripadajući madrac morali smo izraditi po mjeri, a odlučili smo se za Perfectu Dreams.

Odabrali smo model koji ima podizni sistem koji Kako je soba toliko mala da ne stane niti ormar, idealnim se pokazao model koji ima podizni sistem sa spremištem ispod madraca. Može se izraditi u velikom broju materijala i boja, pa smo se odlučili za veselu žutu nijansu. Dimenzija od 160 centimetara širine maksimalna je za ovu sobu, a istovrmeno dovoljna za spavanje dvoje ljudi. Kako nismo imali puno prostora za igranje manjim komadima namještaja, odlučili sam se za tapetu. Suprotno uvriježenim pravilima, u mali prostor postavili smo tapetu s crnim elementima.

MMI
MMI
MMI
MMI

Soba obiluje svijetlom i ima malo elemenata pa je ovaj uzorak bio pun pogodak za mladi par.Uz krevet odabrali smo i policu kako bismo maksimalno iskoristili svaki kutak sobe. A zatim, naravno, dolaze i nezaobilazni prekrivači, jastuci i posteljina. Kod završnog izgleda spavaće sobe veliku ulogu igra posteljina, posebice kad se radi o ovako malom prostoru.

MMI
MMI
MMI
MMI

Naša preporuka je da birate različite varijante postljine kojima ćete redovito mijenjati izgled sobe. Izbora imate na pretek – od romantičnih cvjetnih uzoraka, nježnih prozračnih nijansi do žarkih tonova. Prilagodite je godišnjem dobu ili svom raspoloženju.

MMI
MMI
Komentari