Uređenje kupaonice: ovo je pet trendova koji će potrajati

Pored kuhinje, opremanje kupaonice najzahtjevniji je zadatak u uređenju doma. Brojni su elementi na koje  treba paziti – od kvalitete materijala, sanitarija, izvedbe pa sve do estetike koja uključuje i trendove. No, s njima treba biti oprezan i birati one koji neće biti aktualni tek godinu-dvije

 

 

Kupaonice su mjesta u kojima sve više volimo boraviti budući da ih oplemenjujemo sadržajima i novom dozom estetike koji ih čine zanimljivima i privlačnima. Moderne kupaonice mjesto su odmora i opuštanja, nude dragocjene trenutke privatnosti i uživanja. Da bismo to mogli, potrebno je da kupaonice imaju kvalitetne materijale, sanitarije i da budu dobro izvedene.

Pored toga, današnje kupaonice zahtijevaju visoku dozu estetike i usklađenost s trendovima. Jer, privlačnost i atmosferu u kupaonici teško ćemo postići ako nećemo u nju implementirati i trendove. Bojite li se da bi upravo zbog trendova kupaonica vrlo brzo mogla prestati biti atraktivna jer uvijek dolaze neki novi popularni elementi, savjetujemo vam da s  trendovima ne pretjerujete te da birate one koji će potrajati… Roca Croatia u svojoj ponudi ima upravo takve elemente – moderne i atraktivne, ali s dozom bezvremenosti.

 

MOODBOOK / Foto: Roca

 

UZORCI DRVETA, MRAMORA I BETONA

Moderne kupaonice vole keramičke pločice velikih dimenzija, neobičnih oblika poput heksagona te – reljefnih površina. Kada je riječ o uzorcima, može se zaključiti kako dominiraju oni nenametljivih uzoraka, što je dobar znak i garancija da će ovaj trend potrajati. Jer, naglašeni uzorci mogu vrlo brzo dosaditi. Najpopularniji uzorci su svakako drvo, ali ga u stopu prate mramor i beton.

Uzorak drveta u različitim nijansama – od posve sivo-bež bukve ili jasena pa sve do orah tamne. Iako je riječ o uzorku, ovakva keramika unosi toplinu i intimu u prostor. Kako bi ga povezali s ostatkom prostora, možete ga kombinirati s drvenim policama ili ormarićima te umjesto keramike na zidove staviti drvene panele.

 

BEYOND / Foto: Roca

 

Ako želite više elegancije i profinjenosti, razmislite o uzorku mramora, dok će za ljubitelje minimalizma idealan odabir biti beton. No, odvažite se i kombinirajte sve ove uzorke jer tako stvarate dobrodošle kontraste…

 

BEYOND / Foto: Roca

 

TEHNOLOŠKI SAVRŠENE SANITARIJE

Nove tehnologije itekako su prisutne i u kupaonicama te više ne čude upravljači, tipke i digitalni gadgeti i u ovim prostorijama. Donose novu razinu komfora, individualizma i prilagođenosti potrebama vlasnika. I teško je ne oduševiti se njima, zar ne? Moderne kupaonice imaju tako ogledala s LED rasvjetom ili primjerice slavine s ugrađenim senzorom pokreta, tuševe i kade s automatskom regulacijom temperature vode i pravim malim spa dodacima koji boravak u kupaonici čine wellness doživljajem.

 

TUŠEVI PUZZLE, PLENUM SQUARE, PUZZLE ; MLAZNICE SQUARE SWIVEL JET / Foto: Roca

 

Ono što će mnoge oduševiti i što je trend koji tek dolazi jest su wellness WC-i. Primjerice, Multiclean WC sjedalo ima funkcije pranja i sušenja te se njegove funkcije (podešavanje temperature daske, temperature vode..) može podešavati putem daljinskog upravljača. I što je najvažnije: Mulitclean sjedalo je premjestivo i možete ga instalirati na većinu ROCA školjki.

 

IN-WASH; MIJEŠALICA INSIGNIA / Foto: Roca

 

WALK-IN TUŠEVI ILI PLITKE KADE

Veliki hit ne samo u malim kupaonicama su walk-in tuševi. Tuš kabine u ravnini poda zauzimaju manje prostora, pa su idealne za skučene kupaonice, ali sjajno pristaju i u većim kupaonicama i zadržat će se u njima još jako dugo. A ako ipak želite imati podlogu ali i biti u trendu, na raspolaganju su modeli plitkih kada, jedva debljine dva do tri centimetra. Pored tuš sistema, dovoljno je ugraditi u pod slivnik, odnosno kanalicu s atraktivnim pokrovom te staviti staklenu ili plastičnu stijenu koja ne mora biti nužno fiksirana za pod.

 

THE GAP / Foto: Roca

 

SJAJ&RASKOŠ

Krom nije nipošto posve iščezao iz kupaonica i vjerojatno neće nikada, ali su mu konkurencija postali drugi metalik uzorci i premazi. Zlato, srebro i bakar uz eventualni dodatak patine pun je pogodak u modernim kupaonicama. Unose dašak raskoši, elegancije i atmosfere hotelskih kupaonica, što je trenutno jako popularno u uređenju interijera. Ovakve, sjajne površine na slavinama, tuševima, podnim i zidnim oblogama kao i detaljima poput rasvjete ili ogledala sve su češće u kupaonicama.

 

BEYOND / Foto: Roca

 

Želite li ih istaknuti, koristite tamnu pozadinu, a ako želite ublažiti cijeli dojam, razmislite o svijetloj i neutralnoj pozadini. No, nipošto nemojte odbaciti ideju luksuza u kupaonici… Ako vam se metalik sjajne površine ne sviđaju tada ovaj dojam možete postići sanitarijama – umivaonicima, školjkama, kadama, slavinama ili pločicama posebnijeg dizajna.

 

INSPIRA / Foto: Roca

 

DAŠAK VINTAGEA

U kupaonice su se vratili retro elementi koji unose raskoš, ali i pravu nostalgičnu, vintage atmosferu, kakva je vladala u kupaonicama prije nekoliko desetaka godina. Tada su kupaonice imale zidove u bojama, uokvirene slike, a nerijetko i tapete, a slavine i umivaonici bogatih oblika i nabora na rubovima.

 

BEYOND / Foto: Roca

 

No, pravi predstavnik vintagea u kupaonici je svakako samostojeća kada, koja ne mora biti nužno na nožicama od metala. Postoje novi modeli samostojećih kada moderniziranog dizajna koje će savršeno funkcionirati i u manjim  kupaonicama.

 

CARMEN /Foto: Roca

 

PROMO

 

Komentari