Riješite problem nedostatka sklopki i utičnica

Ako ste ikada krenuli u prenamjenu ili preuređenje prostorije, zasigurno ste se našli suočeni s problemom utičnica i sklopki– nedovoljan broj, krivi razmještaj ili neodgovarajući dizajn samo su neki od poteškoća s kojima ste se možda susreli. Možda vam jedno od ovih rješenja pomogne.

Schneider Electric

Instalirajte nove

Znamo da se to nije izvedivo u svakom prostoru, no ako si to možete priuštiti i – što je najvažnije – izvesti tako da odgovara instalacijama, svakako to učinite. Naša je preporuka linija Unica Top ili Unica Class. Unica Top utičnice i sklopke su izrađene od prirodnih materijala  i minimalističkog su dizajna. U ponudi su okviri od masivnog drva trešnje, duhana ili wengue afričkog drveta  u kombinaciji s aluminijskim ili grafitnim elementima, a možete birati i između dvadeset metalnih okvira u upečatljivim bojama. Unica Class vješto kombinira tehnološka dostignuća, dizajnerske eksperimente i nov način upotrebe dobro poznatih materijala poput kože,stakla ili kamena. Svaki okvir je jedinstven jer se pri izradi poštuju prirodne nepravilnosti materijala.

A može i bežično

Unica Wireless uključuje cijelu lepezu bežičnih proizvoda koji korite radiotehnologiju. To omogućuje daljinsko upravljanje i olakšava kontrolu niza funkcija u domu. Bežična tehnologija omogućava postavljanje novih sklopki bilo gdje – bez pomicanja namještaja, razbijanja zidova, razvlačenja novih žica, bojenja ili mijenjanja tapeta. Na raspolaganju je širok izbor boja, a možete ih postaviti na bilo koju površinu. Možete se jednostavno smjestiti u naslonjač i odatle pomoću daljinskog upravljača kontolirati rasvjetu, upravljati roletama i sl.

SE Unica Wireless

Prigrlite inustrijski dizajn

Ako volite ovaj stil uređenja, manjak utičnica ili sklopki lako ćete pretvoriti u prednost razvučete li produžne kablove po cijelom interijeru, osobito po zidovima.  Imate li pritom i vidljive cijevi, bit će to pun pogodak.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Prilagodite se

Ako ne možete instalirati nove sklopke i utičnice, a kablovi po cijeloj prostoriji baš i nisu rješenje – razmislite o tome što vam doista od uređaja treba. Možete li bez mikrovalne? Je li podna lampa doista potrebna? Treba li vam zapravo televizor u sobi? Možda kada eliminirate sve uređaje koju nisu od esencijalne važnosti shvatite da je i ovakav, manji broj utičnica sasvim dovoljan. 

Schneider Electric

Pretvorite jednu ladicu u mjesto za punjenje uređaja

Ako ne želite kablove posvuda, možete napraviti jedno ili više ovakvih mjesta u prostoriji. U ukrasnoj ili kakvoj drugoj kutiji izbušite rupe za žice i provucite produžni kabel s nekoliko utora. Ondje možete smjestiti punjače za mobitele i uključiti primjerice lampu, televizor ili štogod drugo.

Izvor: House Beautiful
Komentari