Nova dimenzija kuhinje uz pomoć mramora: saznajte sve njegove prednosti

Osim što je u trendu i vole ga dizajneri interijera, mramor je savršen izbor za kupaonice i kuhinje i to zbog niza osobina koje ga čine posebnim i dugovječnim. Želite li kvalitetu, ali i veći nivo estetike, ozbiljno razmislite o mramoru…

 

Mramor nas često asocira na hladne velike interijere, javne ustanove, svečane sale koje odišu raskošjem, luksuzom i elegancijom. Upravo zbog ovog dojma ne razmišljamo o mramoru kao materijalu koji bismo koristili za uređenje ili adaptaciju svoga novoga doma. No, ovaj materijal je već neko vrijeme trend u interijerima, unatoč dojmu hladnoće i tvrdoće koji ponekad odaje.

Foto: Decoist

 

PRILAGODLJIV JE DRUGIM MATERIJALIMA

No, taj dojam vrlo se jednostavno može ublažiti kombiniranjem s drugim toplijim materijalima poput drveta, toplim bojama ili metalima poput bakra ili mesinga. Mramor se danas nalazi u svim prostorijama doma – od dnevnog boravka i klub stolića, preko blagovanja i velikog stola, šanka i sudopera u kuhinji, pločica u kupaonici, podova u hodniku pa sve do funkcionalnih i ukrasnih detalja. Prisjetimo se samo zidnog sata od mramora koji je pravi hit u uređenju interijera ili pak ukrasnih jastuka i deka s uzorkom mramora. No, svakako je najprisutniji u kupaonicama i kuhinjama, i to zbog svojih svojstava poput lakog održavanja, otpornosti na habanje i dugovječnosti. Mramor će biti čist uz pomoć obične vode i krpe.

 

Foto: Michael Kai

 

OTPORAN I LAKO SE ODRŽAVA

Dizajneri prednost daju umjetnom mramoru jer je on puno bolje rješenje kada je oblaganje podova i zidova u pitanju. I to zato što je manje sklon pucanju, lakše se održava te ne upija tekućine i sredstva s kojima dođe u doticaj. Stoga nije naodmet da razmislite o mramoru u svojim kuhinjama – bilo da je riječ o podovima ili zidovima gdje možete koristiti i keramiku koja imitira mramor, kuhinjskoj radnoj plohi, šanku…

Foto: Decoist

 

VIŠE SJAJA I ŽELJENE ATMOSFERE

Pri korištenju mramora neka uzorak bude što jednostavniji, naročito ako namjeravate obložiti mramorom velike površine, da on bude dominantan materijal. Također, vrlo efektan dojam stvara kombiniranje različitih tekstura i boja mramora koje će stvoriti izvrstan odsjaj u prostoru.

Foto: Onekindesign

 

 

Komentari