Dobrodošli u svijet Mihaelinih uskrsnih dekoracija: nas su oduševila fenomenalna jaja od gipsa

U Školi za dizajn interijera Mirjane Mikulec uskoro će se, 12.04., održati radionica izrade uskršnjih jaja od gipsa. Ova efektna dekoracija je pravi hit, pa je radionica izvrstan način kako da ih naučite izraditi. Za inspiraciju pogledajte kako je njima i drugim super sitnicama Mihaela ispunila svoj dom u Opatiji!

 


Iako su blagdani uvijek, pa i u smislu dekoracije, a ne samo trpeze, vezani uz tradiciju, ljubitelji interijera uvijek će nastojati unijeti u svom dom nešto novo. Ili, kao što je slučaj kod Mihaele, baš sve novo. Stan njezine svekrve u Opatiji u kojem živi sa suprugom i sinom uređen je za ovaj Uskrs potpuno je drugačije od prethodnih godina.

Foto: Privatni album

Prijašnje dekoracije bile su pune boja i šarenih dekora, no, kako kaže, ipak je sve bilo s mjerom, dok je ove godine naglasak stavljen na točkice, neutralne tonove i tzv. nude dekor odnosno jaja bez boje. Svaka prostorija doma ukrašena je atraktivnim dekoracijama inspirirane skandinavskim dizajnom, jednostavnošću i prirodom.  Mihaela u sve svoje dekoracije uvijek nastoji uključiti zelenilo u svim oblicima – cvijeću, travi, mahovini, granama… što aranžmanima daje poseban šarm, u što se možete uvjeriti na fotografijama koje nam je poslala.

Foto: Privatni album

Upravo zbog inspiracije skandi dizajnom i prirodom sav taj šušur ustvari djeluje vrlo lepršavo i nenametljivo. Mihaela je oduvijek bila kreativna i voljela izrađivati stvari za dom svojim rukama, no priznaje kako je, naročito kada društvene mreže poput Instagrama vrve dobrim idejama, stvoriti nešto svoje, drugačije i posebno.

“No, čini mi se da se u nekoj jednostavnosti ustvari krije ono što je zanimljivo, a nenametljivo. Bitno je dodati i nešto svoje”, smatra.


Foto: Privatni album

Tako je Mihaela jajima od gipsa, kojih ima na nekoliko pozicija u stanu i koji su veliki hit u ovogodišnjim uskršnjim dekoracijama dodala točkice. One su motiv većine dekoracija pa su njima ukrašene i voštane svijeće, pisanice, zec od keramike kao i zec od gipsa.

Foto: Privatni album

Pored jaja, figurica i zelenila, tu je i vjenčić od pampasa i suhe trave koji visi u kuhinji te vjenčić koji je položen iznad blagovaonskog stola. Ova viseća dekoracija izrađena je od grana cica-maca, eukaliptusa, jaja od stiropora i suhih grana.

Foto: Privatni album

Ono što će mnogima zapeti za oko su dekoracije u staklenkama i posudama.

“Ovo su također jednostavne dekoracije s travom, grančicama, cvijećem i ljuskama od jaja koje također mogu biti zanimljiv dekor ako se samo malo potrudite oko njih”, kaže za kraj Mihaela.

 

Foto: Privatni album

 

 

Komentari