Dobrodošli u svijet Mihaelinih uskrsnih dekoracija: nas su oduševila fenomenalna jaja od gipsa

Jaja od gipsa, efektna su dekoracija i pravi hit među uskršnjim dekoracijama. Pogledajte kako je njima i drugim super sitnicama Mihaela ispunila svoj dom u Opatiji!

 


Iako su blagdani uvijek, pa i u smislu dekoracije, a ne samo trpeze, vezani uz tradiciju, ljubitelji interijera uvijek će nastojati unijeti u svom dom nešto novo. Ili, kao što je slučaj kod Mihaele, baš sve novo. Stan njezine svekrve u Opatiji u kojem živi sa suprugom i sinom uređen je za ovaj Uskrs potpuno je drugačije od prethodnih godina.

Foto: Privatni album

Prijašnje dekoracije bile su pune boja i šarenih dekora, no, kako kaže, ipak je sve bilo s mjerom, dok je ove godine naglasak stavljen na točkice, neutralne tonove i tzv. nude dekor odnosno jaja bez boje. Svaka prostorija doma ukrašena je atraktivnim dekoracijama inspirirane skandinavskim dizajnom, jednostavnošću i prirodom.

Mihaela u sve svoje dekoracije uvijek nastoji uključiti zelenilo u svim oblicima – cvijeću, travi, mahovini, granama… što aranžmanima daje poseban šarm, u što se možete uvjeriti na fotografijama koje nam je poslala.

Foto: Privatni album

Upravo zbog inspiracije skandi dizajnom i prirodom sav taj šušur ustvari djeluje vrlo lepršavo i nenametljivo. Mihaela je oduvijek bila kreativna i voljela izrađivati stvari za dom svojim rukama, no priznaje kako je, naročito kada društvene mreže poput Instagrama vrve dobrim idejama, stvoriti nešto svoje, drugačije i posebno.

“No, čini mi se da se u nekoj jednostavnosti ustvari krije ono što je zanimljivo, a nenametljivo. Bitno je dodati i nešto svoje”, smatra.


Foto: Privatni album

Tako je Mihaela jajima od gipsa, kojih ima na nekoliko pozicija u stanu i koji su veliki hit u ovogodišnjim uskršnjim dekoracijama dodala točkice. One su motiv većine dekoracija pa su njima ukrašene i voštane svijeće, pisanice, zec od keramike kao i zec od gipsa.

Foto: Privatni album

Pored jaja, figurica i zelenila, tu je i vjenčić od pampasa i suhe trave koji visi u kuhinji te vjenčić koji je položen iznad blagovaonskog stola. Ova viseća dekoracija izrađena je od grana cica-maca, eukaliptusa, jaja od stiropora i suhih grana.

Foto: Privatni album

Ono što će mnogima zapeti za oko su dekoracije u staklenkama i posudama.

“Ovo su također jednostavne dekoracije s travom, grančicama, cvijećem i ljuskama od jaja koje također mogu biti zanimljiv dekor ako se samo malo potrudite oko njih”, kaže za kraj Mihaela.

 

Foto: Privatni album

 

 

Komentari