Svi želimo više svjetla i atmosfere u hodniku: naučite odabrati prava rasvjetna tijela

Prirodno svjetlo često ne dopire do hodnika, a mračan prostor ne ostavlja dobar dojam, stoga je važno odabrati dobru rasvjetu. Bilo da se radi o stropnoj ili zidnoj rasvjeti, pravim odabirom zaokružit ćete cjelokupni izgled prostora.

Rasvjetna tijela, osim prema vlastitim preferencijama, birajte ovisno o veličini, položaju i dizajnu prostorije. Donosimo vam nekoliko prijedloga osvjetljenja koje je nužno u svakom hodniku, a može i ne mora definirati prostor.

 

Visilice

Imate li dovoljno visok prostor, visilice će se sjajno uklopiti bez obzira na stil uređenja. One nisu diskretan izbor već de naglasiti određeni stil i biti među dominantnijim komadima u prostoru.

Foto: Usualhouse.com

 

Foto: Roccommunitysummit.org

 

Plafonijere

Suprotno istaknutim visilicama, odabrati možete plafonijere. Bez obzira na model, one će diskretno, ali efikasno dati potrebnu svjetlost. Ovakav model odlično je rješenje za manje  prostore.

 

Foto: Mybktouch.com

 

Foto: Mybktouch.com

 

Reflektori

U malim prostorima odlično će pristajati i reflektori. Za razliku od diskretnih plafonijera, reflektori, ovisno o modelu, pomoći će vam pri isticanju određenog stila. Kako u malim prostorima, ovaj tim rasvjete odlično funkcionira i u prostorima veće kvadrature.

Foto: Homelighitngdecor.com

 

Foto: Freshome.com

 

Zidna rasvjeta

Nije nužno da rasvjeta bude na stropu. Dobrim odabirom zidne rasvjete, vaš će hodnik dobiti potrebno osvjetljenje, a prostoru dati ugođaj doma. Izbor je zaista velik, a ovisno o stilu, na zid možete odabrati reflektor, lanternu ili pak diskretnu rasvjetu koja raspršuje ambijentalnu svjetlost. Pri postavljanju zidne rasvjete pazite da je smjestite visoko kako bi prostor djelovao otvorenije.

Foto: Wearefound.com

 

Foto: Homebunch.com

 

Kombinacija stropne i zidne rasvjete

Zidna rasvjeta u kombinaciji sa stropnom vašem će hodniku dati poseban izgled.

 

Foto: Freshome.com

 

Foto: Wearefound.com

 

 

 

Komentari