TOP 10 S INSTAGRAMA: objave koje su vam se najviše svidjele u prošloj godini

Prošla, 2022. godina donijela je brojne novitete na svim područijma pa tako i u interijere. Pratili smo i donosili vam sve trendove i rekli bismo kako je to svakako bila jedna uzbudljiva godina. Što se vama najviše svidjelo od projekata studija Mirjane Mikulec  i na koje ste objave najviše reagirali na našem Instagram profilu, saznajte u nastavku!

 


1. TAPECIRANI NAMJEŠTAJ

Jedan od velikih trendova ne samo u prošloj, već nekoliko zadnjih sezona zasigurno je tapecirani namještaj. Dio je gotovo svakog interijera, a najčešće ga biramo zbog udobnosti i dojma luksuza koji ostavlja. Bez obzira radi li se o sofi, blagovaonskim stolcima, krevetu ili nekom drugom komadu, ovaj trend nastavit će se i u godini pred nama.


2. DVOSOBAN STAN S GENIJALNOM BLAGAVAONOM

Posebno vam se svidio stan od 70m2 koji je uredio studio Mirjane Mikulec. Baza interijera je neutralna i elegantna, a toplinu se unijeli detalji i teksture. Bogate teksture na zidnim oblogama, kutnoj garnituri i tepihu, kao i rasvjeta koja je zvjezda stana, u ovaj su prostor unijeli dozu luksuza.


3. KUHINJSKI OTOCI

Kuhinjski otoci su već godinama jedan od najpoželjnijih elemenata u kuhinji. Efektni su, pružaju dodatnu radnu površinu, mogu poslužiti za brze obroke kao što je doručak, ali i po potrebi zamijeniti blagovaonski stol. Mogu se ukomponirati u različite veličine kuhinja, pa čak i u onim manje kvadrature mali kuhinjski otok pronađe svoje mjesto. Sudeći po vašim lajkovima i reakcijama, ova klasična kuhinja jako vam se svidjela. To samo još jednom potvrđuje da je klasika uvijek poželjna. Bijele fronte u kombinaciji s dekorom drva vječna su kombinacija.


4. BLAGOVAONSKI STOLCI U BOJAMA

Kao što smo i na početku teksta pisali, tapecirani namještaj postao je neizostavan u suvremenim interijerima. Onaj koji je posebno atraktivan i privlači vašu pažnju je i onaj u bojama. Žuti tapecirani stolci u ovoj kuhinji razigrali su cijeli blagovaonsku zonu i u nju unijeli luksuz.

 


5. CRNI DETALJI

Jedan od trendova koji se posebno istaknuo su crni elementi. U kombinaciji sa zlatom i baršunom izgledaju posebno luksuzno i suvremeno. Budući da je riječ o stanu od svega 30-ak kvadrata birana su rješenja koja vizualno daju dojam prostranosti. Osim rasvjete, dominantna je i staklena pregrada koja između blagovaonskog i spavaćeg dijela. Zemljanim tonovima dodana je i zelena boja iz iste palete kako bi se izbjegla monotonija.


6. ULAZNI PROSTOR

Hodnici, odnosno ulazni prostori u stan često su nepravedno zapostavljeni. Upravo oni su ono što vidimo na samom ulazu i na neki način otkrivaju ostatak uređenja. Ako u njemu postoji dovoljno prostora, naš savjet uvijek su ugradbeni ormari koji stvaraju prostor za skladištenje kojeg nikad nema dovoljno. U one manje će se odlično uklopiti komode manjih dimenzija.


7. KOMBINACIJA NEKOLIKO DEKORA

Kombinacija nekoliko različitih dekora najviše se koristi kod uređenja kuhinje. Upravo takva je ova kuhinja koja je dobila velik broj vaših lajkova. Želja vlasnika bila je minimalizam, funkcionalnost i suvremen dizajn. Kombinacija bijele, sive i crne boje, uz dekor drva nama se činila kao dobitna kombinacija. Elementima do stropa maksimalno je iskorišten prostor i na taj način osigurala se funkcionalnost, a dekorima estetika.


8. DEKORATIVNA OGLEDALA

Osim glavne funkcije koju imaju, ogledala imaju veliku estetsku ulogu pa se s njima uvijek dobro poigrati u prostoru. Ako ih pozicionirate na dobra mjesta, prostor možete vizualno učiniti većim ili mu dati dubinu. Ogledala mogu pronaći svoje mjesto u bas svakoj prostoriji u stanu, kako u kupaoni i hodniku, tako i u dnevnoj i spavaćoj sobi. Posljednje tražena ogledala u bojama, a naročito zlatna ili bakrena.


9. DEKOR MRAMORA

Mramor je uvijek jako popularan, no zbog cijene i lakoće održavanja često se odlučujemo na materijale koji nisu mramor, ali vjerno ga oponašaju. Posljednjih nekoliko godina često ga viđamo u kuhinjama na Instagramu, ali ga i naš klijenti često navode kao jedan od zahtjeva pri uređenju. Vama se jako svidjela ova kuhinja u kojoj smo kombinirali dekor mramora sa sivim nijansama. Osim na otoku, u ovom slučaju koristili smo isti materijal i kao zidnu oblogu. Osim što vrlo dobro izgleda, jednostavan je za održavanje pa nas ne čudi da klijenti dobro reagiraju na ovakve materijale.


10. TAPETE

Tapete nikako nisu novitet u interijerima, ono što se promijenilo je samo njihov dizajn. Danas na tržištu postoji gotovo pa beskonačno puno motiva, uzoraka i boja, samo je bitno uskladiti tapetu s ostatkom namještaja u interijeru. Možemo ih uklopiti u svaki prostoriju u stanu, čak i u kupaonicu, i u baš svakoj će izgledati posebno. Dodate li tapeti pokoju štukaturu vrlo brzo stvorit ćete izgled građanskih luksuznih stanova u kojima bi baš svatko uživao.

Komentari