Ljepši i vedriji dom: osigurajte više prirodnog svjetla u svoja četiri zida

Lakše funkcioniramo, bolje se osjećamo i a dom nam izgleda privlačnije i ljepše kada u njemu ima dovoljno prirodne svjetlosti.  Nju možete privući na nekoliko načina, a mi vam nudimo jedan koji je rješenje na duge staze

 

 

Svi volimo prostore okupane svjetlošću i upravo takvi interijeri san su mnogih. Zato se i trudimo uvijek maksimalno iskoristiti prirodno svjetlo u svome domu. Ono nam omogućava lakše funkcioniranje – orijentaciju i sve aktivnosti, čini da ne moramo već ujutro ili rano popodne imati uključenu umjetnu rasvjetu, uljepšava dom te tako utječe pozitivno na naše raspoloženje i općenito atmosferu prostora. Pored pozicije odnosno orijentiranosti našeg doma s obzirom na strane svijeta, prirodnu svjetlost možete i sami pridobiti u svoj životni prostor načinom uređenja, ali i stavljanjem odgovarajućih vanjskih otvora.

 

Foto: Gealan

 

Bitan je i odabir stakla

O prozorima – njihovoj veličini, kvaliteti stakla, širini okvira i drugim karakteristikama doista može ovisiti i količina prirodnog svjetla prisutna u interijerima. Manje je poznato da staklo tu kao materijal igra veliku ulogu budući da omogućava kontrolu i manipulaciju svjetlošću te iskorištava sve njezine prednosti. Nove tehnologije omogućile su nove generacije prozora koje imaju sve uže okvire, a da se pritom nisu izgubili kvaliteta i izolacijska svojstva. Jedan od uspješnih primjera je GEALAN-LUMAXX® inovativni sustav vanjskih i unutarnjih otvora koji donosi veće staklene površine te samim tim i više svjetlosti. Dodatni bonus ovog novog sustava je što su okviri na prozorima znatno uži od dosadašnjih. Nekoć su se proizvodili prozori jako malih dimenzija, k tome s okvirima širine i do 150 mm, što je znatno sprječavalo dotok prirodne svjetlosti u prostor.

 

 

Foto: Gealan

 

Uski okviri – više svjetlosti

Novi sustav nudi vidljivu širinu okvira i krila od samo 103 mm, a da se pritom nije narušila kvaliteta, sigurnost i udobnost prilikom rukovanja. “Prilikom razvijanja sustava pazilo se na ravnotežu između toplinske izolacije i statike, kao i na besprijekorno funkcioniranje okova. Prilikom odabira „uskih okvira“ ne morate se odreći izuzetnih svojstva statike jer se unutar profila koristi čelično ojačanje koje omogućuje izradu elemenata do 2,30 m u bijeloj boji, odnosno 2,20 m u ostalim bojama. U kombinaciji s tehnikom lijepljenja STV moguća je izrada elemenata do 2,50 m u bijeloj boji, a 2,40 u ostalim bojama”, poručuju iz GEALANA. Sve navedene karakteristike ovaj moderni sustav vrata i prozora čini prikladnim za novogradnju, ali i renoviranje starih zgrada.

 

Foto: Gealan

 

PROMO

 

Komentari