KAO NOVA: makeover kupaonice s ograničenim budžetom učinio je pravo čudo

Renoviranje kupaonice zahvat je koji iziskuje dosta truda, priprema i financijskih izdataka. Zato se rijetko odlučujemo na njega i pristajemo na kompromis osrednje i dotrajale kupaonice. No, pogledajte kako možete promijeniti njezin izgled i bez velikih radova i puno novaca

 


 

Elenina kupaonica nije mijenjanja od useljenja prije 27 godina i vapila je za adaptacijom. No, kako financijske prilike to nisu dopuštale, odlučila je, uz pomoć Ane Lorenzano iz studija Decoryver napraviti djelomičnu renovaciju.

Manje je trajala, nije bilo štemanja, buke ni prašine, a cilj je ipak postignut. Prijašnju i sadašnju kupaonicu doista je teško povezati. Pogledajte u nastavku što je sve izmjenjeno te kako izgleda kupaonica nakon brzog makeovera.

 


PRIJE&POSLIJE

Kupaonica je bila dotrajala i nije izgledala nimalo privlačno. Fuge između pločica su promijenile boju te su bile oštećene na mnogim mjestima. Isto tako, slavine i glava tuša su bili oštećeni na nekoliko mjesta, kao i ormarića u koji je bio ugrađen umivaonik. Kupaonica gotovo da nije imala detalja pa se ovi nedostaci nisu nimalo ublažili ili prikrili.

Foto: Decoryver / Instagram

Dizajnerica i njezin tim predložili su bojanje svih zidnih pločica, dok je na podove stavljen vinilni pod s uzorkom betona.  Mozaik pločice iznad kade obojene u pastelnu zelenu boju, dok je ostatak pobojan u bijelu. Na taj način prostor izgleda znatno svjetliji i veći.

Staklo na kadi je ostalo isto, samo je promijenjena guma na donjem rubu. Tuš je zamijenjen novim modelom te je prostor za tuširanje dobio i police za odlaganje. Riječ je o vrlo jednostavnim i prozračnim policama od metala i drveta koje su unijele dašak industrijskog stila.

Foto: Decoryver / Instagram

Plafonijera, staro ogledalo i zavjese samo su nagrđivali prostor i bilo je potrebno čim prije ih maknuti, kao i zidnu lampu koja je bila iznad ogledala.

Foto: Decoryver / Instagram

Prozori su dobili moderne i jednostavne žute žaluzine, a zid novo okruglo trendi ogledalo, kao i rasvetu. Na mjestu dosadašnjeg ormarića s umivaonicima sada se nalaze novi modeli s drvenim ladicama i znatno većim i praktičnijim umivaonicima i pripadajućim slavinama. Ovaj dio kupaonice dobio je i police ukrašene zelenilom te dva crteža s biljnim motivima, što je osvježilo prostor.

 

Foto: Decoryver / Instagram

 

 

 

Komentari