GENIJALAN DIY: od kutija za kruh napravite sami chic ormarić za bilo koju prostoriju doma

DIY odnosno ‘uradi sam’ projekte krasi i velika dosjetljivost i kreativnost. Pogledajte kako je naš InDizajn tim od dvije kutije za kruh napravio prekrasan konzolni ormarić!

 


Neki svakodnevni predmeti uz malo mašte, umješnosti i strpljenja mogu dobiti sasvim novu svrhu. Ovaj puta naš InDizajn tim pokazat će vam kako od običnih drvenih kutija za kruh napraviti konzolni ormarić. Ovaj zanimljiv komad namještaja svoje mjesto može pronaći u svakom interijeru.

Evo nekoliko naputaka za izradu konzolnog ormarića, a dodatno se o svemu informirajte u našem video prilogu kroz koji vas vodi Antonija Antolović. Nakon nabavke dvije daske i pin nogica krenite u svoju malu DIY avanturu!

Prvi korak u izradi ovog ormarića je rezanje gornje i donje ploče na daskama koje ste prethodno nabavili. Važno je izrezati ih tako da prate oblik kutija za kruh. Kako biste si olakšali, poslužite se kutijama kod iscrtavanja oblika koji ćete rezati.

Nakon što ste izrezali ploče, pričvrstite ću ih  uz pomoć vijaka i ljepila za drvo. Po potrebi, možete dodati policu za dodatni prostor za odlaganje.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Prije nego ormariću pričvrstite pin nogice i obojite ga, kitom za drvo popunite spojeve. Dok čekate da se kit za drvo osuši, obojite ručkice u željenu boju. Antonija je odabrala crnu. Dok ih bojate, područje oko ručkica zaštitite pik trakom. I ne zaboravite pobrusiti pokitani dio prije bojenja!

I ormarić je spreman! InDizajn tim mu je pronašao mjesto u dnevnoj sobi ali jednako dobro bi funkcionirao u bilo kojem drugom prostoru kao primjerice hodniku spavaćoj sobi ili dnevnom boravku.


 

Komentari