KOPIRAJ STIL: nezaobilazni elementi pomoću kojih ćete imati trendi toalet poput ovog!

Kada krenemo u uređivanje toaleta, bez obzira na kvadraturu, moramo se unaprijed pripremiti na veći trošak. No da bismo vam olakšali potragu, istražili smo i prikupili najvažnije elemente koji vam trebaju da malu prostoriju pretvorite u sjajnu oazu!

 

Jedan od novijih projekata koji potpisuje studio Mirjane Mikulec, je i gostinjski toalet u novo uređenoj obiteljskoj kući u Zagrebu. Iako ima nekoliko kupaonica u kući, maleni prostor bilo je prilično izazovno urediti. No zahvaljujući nekoliko ključnih elemenata, toalet se pretvorio u sjajan interijer u kojem se nadopunjuju različiti stilovi.

 

Kako kopirati stil? Pratite naše savjete!

Neutralne pločice postavljene su kao baza na zidove, a zahvaljujući različitim teksturama postignuta je razigranost. Osim toga, prostor se i vizualno proširio čemu je doprinijelo i veliko ogledalo u boji starog zlata.

Ključni element koji privlači pozornost male kupaonice je zlatni umivaonik te pripadajuća slavina. Kraljevsko plavi dvokrilni ormarić našao je svoje mjesto i smjestio se kao idealna protuteža metalik detaljima.

Osim toga, dojmljiva crno-bijela kombinacija odgovor je na bilo kakvu dilemu oko izbora keramičkih pločica. Naizgled nespojiva kombinacija sjajno funkcionira na ovako maloj kvadraturi! Točka na “i”, kao savršen stilski detalj, je unikatni luster od ručno puhanog stakla.

Uz toliko elemenata, pomalo smo i zanemarili glavnu funkciju gostinjskog toaleta koji se našao na centralnoj poziciji. Svaki gost koji uđe, sigurno će ostati pod dojmom ovog sjajno iskorištenog prostora. A ukoliko imate mjesta, u mali toalet može stati i kutna tuš kabina – tako možete dobiti dodatnu mini kupaonicu.

U nastavku donosimo prijedloge gdje kupiti ključne komade i kupaonske elemente uz koje ćete imati toalet baš kao iz magazina!

 

1. Aktivacijska tipka za ispiranje WC-a, TECEsquare, cijena na upit
2. Umivaonik SCARABEO, Teorema Golden Blossom, Petrokov, 4.565,63 kn
3. Kanalica od plemenitog čelika, TECEdrainline Royal, cijena na upit
4. RAGNO Royale Breccia Lux RT 60×60 keramičke pločice, Petrokov, 470,95 kn/m2
5. Ogledalo s metalik zlatnim rubom, H&M Home, cca 175 kn (19,90 funti)
6. Svjetiljka viseća, Lesnina, 1.690,00 kn
7. GROHE zlatna slavina, cijena na upit
8. Element plavi PS, Ikea, 599,00 kn
9. Kupaonski ručnik tirkizni 45×90 cm, Mirjana Mikulec, 133,26 kn
10. Svijeća Zimsko jutro, Mirjana Mikulec, 29,90 kn

Komentari