Pet razloga zašto moderne tuš kabine obožavaju ovaj praktični, ali i elegantni detalj

Moderne, trendi kupaonice, naročito one manje površine, postale su gotovo nezamislive bez tuša u ravnini poda. Ako se dvoumite koji sustav odvodnje uzeti za ovakav koncept tuša, nudimo vam uz pomoć tvrtke TECE pet  i više nego dobrih razloga za odabir kanalice!

 

 

Najnoviji trendovi u uređenju kupaonica donijeli su walk-in tuševe koji nemaju kadu, nego umjesto nje samo podnu oblogu – keramiku, epoksi smolu, beton, mramor… Ovakav koncept kutka u kojem se nalazi walk in tuš donio je novu dozu praktičnosti ali i estetike u kupaonice u kojem podne obloge unutar njega dolaze više do izražaja, a istovremeno se kupaonica čini većom nego što jest. Tomu uvelike doprinose i kanalice, odnosno sustav za odvodnju ugrađen u pod, koji je savršeno funkcionalan, ali i vizualno atraktivan. Ako razmišljate o tušu u ravnini poda, ali vas brine ovaj način odvodnje te se pitate kako funkcioniraju kanalice i jesu li dovoljno dobre za ovu ulogu, donosimo vam u suradnji s tvrtkom TECE pet dobrih razloga koji će vam raspršiti svaku sumnju.

 

 

1. ŠTEDE PROSTOR

Koncept kanalica kao sustava za odvodnju nudi i više korisnog prostora zahvaljujući ugradnji u ravnini s podom. Tuš kanalice oslobađaju kupaonicu od dodatnih elemenata naglašenog volumena ili pak ometajućih elemenata kao što su tuš kade i kabine te dopuštaju jedinstveno oblikovanje poda. Tako se stvara osjećaj čistine, slobodnog prostora i dojam da je prostor tuš kabine veći nego što jest.

 

 

2. JEDNOSTAVNO FUNKCIONIRAJU

Kanalice vrlo jednostavno funkcioniraju te ne morate brinuti hoće li na vrijeme moći primiti svu vodu i sprovesti je u kanalizaciju. Pod walk in tuša je blago nakošen tako da je sva voda usmjerena prema kanalici. Pored toga, modularni sustav kanalice obuhvaća pet vrsta odvoda za različite zahtjeve i uvjete u kupaonici tako da ne postoji mogućnost poplave zbog neadekvatnog odvoda. Svaka kanalica modularni je sustav i inovativnog je dizajna tako da se gornji dio po potrebi vrlo lako odvaja.

 

3. LAKO SE ODRŽAVAJU

Kanalice se vrlo jednostavno čiste i prati ih status čistog proizvoda koji udovoljava najvišim higijenskim zahtjevima. Naime, tijelo kanalice koje je inače od nehrđajućeg čelika i koje je vrlo lako za održavati, je zatvoreno i ne sadrži ni vijke niti navoje. A to znači da unutar njega ne mogu zapeti dlake niti nečistoće. Unutarnji nagib u kanalici sprječava stvaranje naslaga kamenca kao rezultat stajaće vode. Također, kanalice nude mogućnost da se u njih ugradi i dodatna oprema kao što je primjerice sito za dlake te zatvarač neugodnih mirisa. Ova dodatna oprema posve je kompatibilna svim modelima kanalica.

 

4. MAKSIMALNO PRILAGODLJIVE

Zbog svoje gotovo nevidljive ugradnje, kanalice se savršeno uklapaju u podnu oblogu, bez obzira kojih su dimenzija i materijala. Ako želite da pod izgleda kao jedna neprekinuta cjelina, postoji mogućnost da gornji sloj odnosno pokrov kanalice bude iste boje, materijala ili uzorka kao i ostatak podne obloge. Tako će biti jedva vidljivo da se unutar podne obloge krije i modularni sustav za odvodnju s odvojivim gornjim dijelom, elegantnom manšetom. Ako želite da kanalica bude uočljivija ili da materijalom bude poveznica s nekim drugim elementima u kupaonici, možete birati gornji pokrov od mutnoga stakla u nekoliko nijansi, od nehrđajućeg čelika i drugih materijala.

 

 

5. ATRAKTIVNOG DIZAJNA

Dizajnerska mašta i tehnologija urodile su kanalicama koje su istovremeno decentne ali plijene i pažnju svojim oblikom. Zbog toga omogućavaju neprekinut pod i veći nivo estetike u prostoru za tuš. Iako primarno isključivo funkcionalni detalj, one upravo zbog svoga oblika više nisu oni dijelovi u kupaonici koji moraju biti sakriveni od pogleda. Naprotiv, zbog svoga dizajna, kanalice jednostavno moraju biti izložene pogledima. One čine da svaki put kada uđete u svoju kupaonicu osjetite zadovoljstvo zbog svoga odabira.

 

 

PROMO

Komentari