Pogledajte makeover dječje sobe od devet kvadrata

Dječja soba od 9 kvadrata do sada je zadovoljavala sve potrebe 10-ogodišnje Lie. Kad su roditelji krenuli s obnovom podnih obloga u cijelom stanu, odlučili su osvježiti sobu i prilagoditi je sadašnjem uzrastu kćeri.

S obzirom da su vlasnici svakako željeli zadržati postojeći namještaj, prvo smo predložili novi tlocrtni raspored, a potom i detalje koji mogu u potpunosti promijeniti izgled sobe.

lia4

Novim smo tlocrtnim rasporedom prebacili poziciju kreveta i oslobodili centralni dio za igru. Budući da je riječ o makeoveru, odabrali smo materijale kojima možemo bitno promijeniti izgled sobe. Ideja vodilja je bila poigrati se folijama i tapetama i pronaći novi tepih i zavjesu.

lia5

Radni stol na starom je mjestu, krevet smo okrenuli tako da oslobodimo centralni dio za igru. Kako bismo preuredili postojeći namještaj, roze fronte prekril smo folijama i stavili nove ručkice. Imate li i vi namještaj koji je dobre kvalitete, ali vam neke boje i uzorci više ne odgovaraju, idealno rješenje su folije kojima ćete te dijelove prekriti.

lia3

Zid je obložen tapetom koja imitira kamen. Razigrali smo ga obojenim kašetama koje će poslužiti kao police. Nove moderne zavjese i sitni detalji sobu su doveli do neprepoznatljivosti.

lia1

Uz malu investiciju, soba je u potpunosti promijenila izgled. Nekad ružičasto carstvo, sada je pretvoreno u sobu za veću djevojčicu. Novim podnim oblogama, prekrivanjem određenih fronti namještaja, te detaljima poput tepiha, zavjesa i tapeta – prostor je zablistao u posve novom sjaju.

Komentari