Makeover spavaće sobe dviju sestara

Prije pet godina preuredili smo sobu za dvije djevojčice, no kako mlađa uskoro kreće u školu, sadašnji raspored više nije najbolje rješenje. Preuredili smo je iz temelja, pogledajte kako sada izgleda!

Capturemm

Klijenti nisu imali puno zahtjeva i želja, no htjeli su da se zadrže ormari i smisli raspored uz koji će u sobu stati dva radna stola i dva kreveta. Ipak, kako mlađe dijete još ide u vrtić, a starije je u teen godinama, morali smo pažljivo definirati osnovne odrednice i stil kako bi odgovarala svakoj dobi.

Dosadašnji krevet na razvlačenje sa skladišnim prostorom u podnožju nije bio adekvatno rješenje, a s obzirom na dimenzije, jedina je mogućnost bila krevet na kat. Osmislili smo ga u crnoj boji, pomalo neuobičajenoj za djevojčice. Kako je među djevojkama razlika u godinama čak osam godina, bilo je potrebno osmisliti rješenje koje će odgovarati godinama mlađe, ali i ukusu starije kćeri kako se obje u sobi osjećale udobno.

Foto: Darko Mhalić
Foto: Darko Mihalić

Kako dječji motivi poput lutaka i ružičastih nijansi nisu bile opcija, stvorili smo interijer kojim dominira crno-bijela paleta s akcentima u crvenoj boji. Boja je to koja dominira i ostatkom stana, a draga je vlasnicima i djevojčicama.

Foto: Darko Mhalić
Foto: Darko Mihalić

Osim žarko crvenim detaljima, prostor je razigran i oslikavanjem zidova u nijansama koje prate zadanu paletu boja.

Foto: Darko Mhalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari