PRESLATKA JEDNOSTAVNOST: Anita Dujić otvorila nam je vrata sobe kćerkice Lily

Dok iščekuje drugo dijete koje će na svijet stići u travnju, u novoj kolumni model i set dekoraterka Anita Dujić Broadfoot donosi priču o uređenju sobe za svoju četverogodišnju kćer Lily.

 


Kod uređenja dječje sobe, koja nije velike kvadrature, bilo mi je važno da se zadovolje sve djetetove potrebe. U to spada kutak za spavanje, kutak za igru, za odlaganje i kutak za kreativu.

Sobu smo uređivali na način da je interijer ugodan, ali i fukcionalan. Boja zidova je “stone”, kombinacija sive i bež koja daje jedan topli, zagušujući ton, a lako se kombinira sa svim ostalim bojama.

PRIJE PREUREĐENJA SOBA JE BILA ZATRPANA KNJIGAMA I OSTALIM STVARIMA / FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

U sobi je već postojala niša za ormar koji nam je izradio stolar, s frontama koje su poput boje zida, pa se lijepo stapaju u cjelinu, a sam ormar ne zauzima dodatni prostor jer je “u zidu”. Ručkice su pomalo neobične, dva kamena s mjedenim obrubom, koje podižu cijelu priču.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Plava komoda za robicu, uz ormar, je još jedan element za odlaganje. Pronašli smo je na jednom sajmu antikviteta u Londonu, a stara je preko 100 godina. Uz nju su se smjestile kutije/drvene police za odlaganje iz Ikee koja sam obojala u boju zida. To je prostor za igru i odlaganje igračaka, uz, naravno, kuhinju koja je vjerojatno najkorišteniji element u sobi.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Što se tiče spavaćeg dijela, tu sam se odlučila za jednostavnost i komfor. Uz omijene igračke, tu je i prekrasni hand made mjesec na zidu jednog bosanskog studija, te pokoji leptirić da se sve još dodatno razigra, uz nezaobilazni baldahin od sirovog lana u boji rđe koji jako lijepo podiže taj dio sobe koji je poprilično monokromatski.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Dio namjenjen za kreativu ciljano je smješten uz prozor kako bi što više svjetla dopiralo. Tu su dvije zidne drvene police za knjige, koje sam također obojala u boju zida, a ispod njih se nalazi bijeli drveni stolić i stolica jednog skandinavskog brenda.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

U blizini su i rekviziti za crtanje, pisanje, rezanje, ljepljenje kao i košare koja inače jako volim u interijeru, za sve potrebne sitnice. Posebno mi je drag drveni stalak za novine iz osamdesetih, koji sada služi za odlaganje crteža i pribora za bojanje, a kojeg sam pronašla na Hreliću.

Tepisi su namjerno u više dijelova kako bi razbili prostor i dali mu neku dinamiku.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

 

 

 

@anita__dujic

Komentari