Funkcionalnije i ljepše: prilagodili smo sobu malene Ele za polazak u školu

Sedmogodišnja Ela uskoro kreće u prvi razred te joj je ispunjena želja u našem nagradnom makeoveru Iznenadi me da njezina soba, kojom dominiraju igračke i ružičasta boja, dobije nove sadržaje, poput kutka za učenje. I neke nove, “ozbiljnije” boje i detalje…

 

Kako prerastaju svoju odjeću, djeca prerastaju i prostor u stanu koji je rezerviran samo za njih. Njihove dječje sobe bi trebale pratiti njihove godine. Tijekom vremena mijenjaju se veličina kreveta, boje, namještaj, detalji kako bi se zadovoljile sve potrebe… Ponekad je potrebno uvesti i nove sadržaje, primjerice kada dijete kreće u školu. Tada su mu potrebni funkcionalni komadi poput radnog stola, stolca, polica za knjige i stolna svjetiljka.

 

PRIJE 

InDizajn

 

Upravo to je poželjela sedmogodišnja Ela koja ove jeseni kreće u prvi razred. Njezina obitelj osvojila je nagradni makeover Iznenadi me u iznosu od 5000 kuna što je omogućilo da soba poprimi funkcionalniji, praktičniji, ali i ljepši i ozbiljniji izgled. Sobom sada ne dominira ružičasta boja, no kako ju Ela jako voli, makeoverom je ona ipak zadržana na detaljima, kao i Eline omiljene igračke.

 

POSLIJE

InDizajn

 

No prije unošenja novog namještaja, bilo je potrebno napraviti novi, logičniji raspored u kojem je radni stol stavljen pore prozora kako bi bio bliže prirodnom izvoru svjetlosti. Ella je osim stola i polica dobila i novi veliki krevet koji više neće biti potrebno mijenjati s obzirom na veličinu te komodu za smještanje sitnica. Kako je soba uska te se komoda nalazi preko puta kreveta, radi lakšeg prolaženja, umjesto ručki komoda se otvara na dodir, što se maloj vlasnici jako svidjelo.

Kako bi se što bolje uklopile u prostor, ružičaste fronte ladica na ormaru su zamijenjene bijelima, a zid je pobojan u  dvije smirujuće i osvježavajuće pastelne nijanse zelene. Detalji su zaokružili cijelu priču i pretvorili Elinu sobu u pravo malo carstvo za princezu prvašicu.

Komentari