Police – kako ih dekorirati?

Malo je onih elemenata u interijeru koji vješto spajaju funkcionalnu i estetsku komponentu kao što su police. Ne samo da služe za odlaganje knjiga, svijeća, omiljenih suvenira i drugih dekoracija, već pritom čine vaš prostor ljepšim. Mnoge i štede prostor, osobito one zidne.

No, kada dođe vrijeme za dekoriranje, police ipak češće posluže kao „skladište“ nego kao mjesto na koje ćete odložiti lijepe ukrase i drage vam predmete. Evo kako to izbjeći:

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Kako biste to izbjegli, uklonite sve što nije ukrasno – neka ondje mjesto nađu drage vam fotografije, knjige, vaze, okviri sa slikama, svijeće i slično. Pritom se poigrajte visinom i oblicima predmeta koje ste odabrali. Kombinirajte, na primjer, visoke i uske predmete s niskim i okruglim. Stvarajte kontraste među oblicima, materijalima, bojama ili jednostavno pokušajte spojiti nespojivo.

Police – savršen spoj estetike i funkcionalnosti

Ono što biste svakako trebali imati na umu jest da ne pretjerate sa šarenilom, osobito ako u interijeru već prevladava dovoljno boja. Imate li u prostoriji već određenu paletu boja, na primjer žutu, siivu i pavu, pobrinite se da kolorit prate i stvari koje će se nalaziti na polici. Alternativno, neka sve bude u crno-bijeloj ili sivoj paleti. Namjeravate li izložiti omiljene fotografije, neka budu crno-bijele. Imate li pak monokromatski interijer, police su mjesto na kojem manjak boje možete nadoknaditi.

Uradi sam: Polica od gotovih drvenih kutija

Također, kupujte komplete – dok je ovo pravilo bolje zaobići kada kada je riječ o krupnijem namještaju, dekorativni predmeti koji su isti ili barem sličnog stila, izgledaju odlično kada su smješteni jedan uz drugi. Tako ćete dobiti onaj izgled kao iz časopisa.

Povratak trenda: tanjuri kao zidni ukras

Foto via Designsponge.com
Foto via Designsponge.com
Komentari