MODERNO GNIJEZDO ZA MLADI PAR: mali dvosobni stan od 35 m2 osvaja šarmom i funkcionalnošću

Dizajnerice iz studija Klever Design nazvale su svoj projekt uređenja malog dvosobnog stana “Sreća za dvoje”. Riječ je o prvom zajedničkom domu mladoga para, koji je osmišljen vrlo moderno i funkcionalno

 

 

Stan koji su dizajnerice Elena Kuzmenko i Andrea Abramova nazvale “Sreća za dvoje” lako bi mogao dobiti naslov “Dom koji voli zelenu”. Doista, cijelim interijerom provlače se efektni i osvježavajući akcenti zelene koji su tako postali njegovim zaštitnim znakom.

Mali stan od 35 kvadrata prvotno je bio jednosobni te se sastojao od jedne centralne prostorije koja je bila dnevna i spavaća te kuhinje koja je imala izlaz na lođu. Ostatak stana čine još kupaonica i hodnik.

 

Foto: Klever Design

Kuhinja ustupila mjesto spavaonici

Prenamjena prostorija koja će stvoriti logičniji raspored i zasebnu spavaću sobu te kompletna obnova bili su glavni zahtjevi koje su vlasnici, mladi par, stavili pred studio Klever Design. Kuhinja se tako preselila u veliku prostoriju, a na njezinom mjestu osmišljena je spavaonica.

Lođa je obnovljena te su vrata koja je dijele od spavaonice uklonjena te se dobio jedinstven prostor spavanja s malim lounge kutkom za odmor i čitanje. To je naročito važno za male prostore – da članovi obitelji mogu imati svoj mali kutak kada žele imati malo privatnosti. Lođa je u potpunosti obnovljena i namještena, te čini vrlo atraktivan dodatak spavaonici.

 

Foto: Klever Design

Praktična dnevna zona

Kuhinja i dnevni boravak čine otvoreni prostor povezan povišenim stolom koji ima ulogu šanka. Kuhinja je mala, ali zadovoljava u potpunosti sve potrebe stanara. U tome im uvelike pomaže šank-stol koji služi kao dodatna radna ploha.

Kuhinja je u bijeloj boji, što ovaj dio dnevnog prostora čini vizualno većim. U ostatku dnevnog prostora nalazi se sofa, klub stolić te tv zid s komodom koja u produžetku postaje radni kutak. Ovo je vrlo originalno i praktično rješenje za male prostore, a moguće ga je izvesti namještajem po mjeri.

Foto: Klever Design

Kada u maloj kupaonici

Ostatak namještaja – kuhinja, stol, garderobni ormari, komoda u hodniku kao i ugradbeni ormar u spavaćoj sobi rađeni su također po mjeri. Tako se optimalno iskoristio prostor. Kupaonica je uzak prostor, no vlasnici svejedno nisu htjeli odustati od kade. Upotrebom bijele s crnim kontrastima te potpomognut velikim ogledalom taj dojam uskoće i skučenosti se znatno smanjio.

Foto: Klever Design

Koncept uređenja bio je moderan i funkcionalan dizajn s neutralnom svijetlom pozadinom i akcentima u tamnim nijansama – zelenoj i crnoj te dodacima drveta koji su oplemenili i utoplili interijer.

 

Komentari