STILSKI BISER IZ ROVINJA: mali, originalno uređen stan idealna je ljetna oaza

Vodimo vas u stari dio Rovinja gdje se kriva mali dvoetažni stan. Njegov dizajn potpisuje Matteo Cetinski, a oduševit će vas sve – od podnih, stropnih i zidnih obloga, pa sve do namještaja i detalja s pričom. A neke od njih dizajner je i sam izradio!

 

 


U posljednje vrijeme svestrani Matteo Cetinski fokus je stavio na uređenje interijera, i to baš u svome rodnom kraju, Istri. Nakon malog stančića kojeg smo vam nedavno pokazali (link dolje), Matteo je krenuo u adaptaciju još jednog zapuštenog gradskog prostora u Rovinju, pretvorivši ga u doista šarmantan interijer na koji je teško ostati ravnodušan.

DVIJE ETAŽE U SAMO 40 KVADRATA: fantastičan mali dizajnerski apartman u Rovinju

Foto: Matteo Cetinski Design

Ovaj stančić dio je Matteove zanimljive poslovne priče u kojoj, osim preuređenja interijera, njegova tvrtka kupuje, adaptira, prodaje i iznajmljuje stanove u Rovinju, koji je izuzetno atraktivan i plijeni pažnju brojnih stranih turista. Stoga se tvrtka bavi i uslugom iznajmljivanja i cjelokupnog brigom oko nekretnine umjesto vlasnika koji primjerice, ne živi u mjestu.

Foto: Matteo Cetinski Design

I u ovom interijeru osjeti se inspiracija rustikom i tradicijom Mediterana, kao i modernim elementima te sve rezultira vrlo atraktivnom eklektikom. No, istovremeno, prostor je iznimno funkcionalan i praktičan te kompaktan. Ima sve potrebno za odmor dvije osobe – dnevni i spavaći dio, malu kuhinju i kupaonicu.

Posebnost mu daju i brojni detalji koje Matteo pronalazi i kupuje na svojim putovanjima po Italiji, Maroku, Španjolskoj, Grčkoj… Neke od njih, kao slika pjevačice Grace Jones, koja se nalazi iznad kamina, Matteo je sam napravio.

Foto: Matteo Cetinski Design

“Smatram da prostor uvijek mora oslikavati ljude koji u njemu žive, pa je moj pristup takav da je klijent okosnica svega. Dizajn mora biti u funkciji onoga koji živi s njima, a ne obrnuto”, kaže Matteo.

Foto: Matteo Cetinski Design

Riječ je o dvoetažnom stančiću u starom dijelu Rovinja, koji je prošao temeljitu adaptaciju da bi ovako izgledao. Bijeli podovi, drvene grede u prirodnoj boji, kameni zidovi definiraju prostor koji odiše prirodnošću.

 

Foto: Matteo Cetinski Design

Prva etaža je otvoreni dnevni prostor sa svim potrebnim elementima za ugodan boravak – odmor, opuštanje i pripremu hrane. Iz ovoga dijela vode uske male stepenice s crnim gazištima u privatni dio gdje se nalazi spavaća soba s garderobom i kupaonicom.

Ovim prostorom dominira vrlo zanimljiva dekoracija – mural uokviren lajsnama na zidu iznad stepenica, dok se u spavaćem dijelu osjeti dašak Maroka.

Foto: Matteo Cetinski Design

Kupaonica je dinamični crno-bijeli spoj u kojem se isprepliću geometrija, neravne površine marokanskih pločica, drvo, moderni crni akcenti u vidu armatura te vintage elementi poput umivaonika.

Foto: Matteo Cetinski Design

 

 

Komentari