KUĆA KOJA NAS JE OČARALA: suvremeni prostor krase originalna rješenja, vintage i rustika

U gradiću Cholet na jugozapadu Francuske skriva se jedan obiteljski dom koji nas je očarao. Naoko vrlo jednostavno i nenametljivo uređen interijer krije u sebi pomno osmišljen koncept u kojem je moderno sjajno kombinirano s rustikom i vintageom

 


Jednostavno, ali istovremeno vrlo elegantno i originalno uređena obiteljska kuća u gradiću Choletu u Francuskoj plijeni svojim izgledom. Teško biste mogli zaključiti da je riječ o staroj gospodarskoj zgradi u kojoj se nekada pripremalo vino a koja je nakon adaptacije postala životni prostor za troje.

Veliko imanje je u međuvremenu podijeljeno na manje zasebne dijelove, a gospodarska zgrada je postala stambena.

Foto: Espaces Atypiques

Dom tročlane obitelji prostire se na 120 kvadrata te se sastoji od prizemlja i potkrovlja – na prvoj etaži smještena je prostrana dnevna zona, a na drugoj dvije spavaonice – roditeljska i dječja te radna soba.

Prizemlje sa stražnje strane kuće nudi izlaz na terasu na kojoj je moguće uživati u pogledu na zelenilo i uživati u privatnosti i tišini, budući da je eksterijer od susjedstva zaklonjen zelenilom i drvenom ogradom.

Foto: Espaces Atypiques

Interijer je savršena kombinacija ne samo funkcionalnosti i estetike, nego i stilova. Na neutralnu, modernu osnovu, koja inzistira na vrlo malo detalja i dekora nadograđeni su elementi inspirirani vintageom i rustikom.

Kamen, drvo, metal i nježna siva na tkaninama i frontama ormara daju interijeru atmosferu spokoja, profinjenosti i modernosti.

Foto: Espaces Atypiques

 

 

Komentari