Popularna nijansa zelene u dvosobnom stanu od 48 četvornih metara

Moderan stan inspiriran skandinavskim uređenjem neodoljiv je zbog prekrasne i profinjene nijanse zelene koju mnogi zovu i kadulja zelenom. Pogledajte kako ovom nijansom možete osvježiti i svoj dom!

 

 


Vodimo vas u interijer od 48 kvadrata skriven u šarmantnoj katnici tipičnog drvenog pročelja u Švedskoj, u ovom slučaju u crvenoj nijansi. Do svakog od stanova na gornjoj etaži, gdje se nalazi i ‘naš’ vodi vanjsko drveno stepenište, što ovo zdanje čini joj zanimljivijim.

Dvosobni stan koji se nalazi u gradu Sundsvallu vlasnici su adaptirali prije godinu dana i obnovili sve – od podova i zidova pa do novog namještaja u dnevnom boravku i spavaćoj sobi te nove kuhinje i kupaonice. Uređenje je inspirirano skandinavskim stilom, a poseban pečat interijeru dala je zelena boja koja se nalazi u dnevnom prostoru te spavaćoj sobi.

Foto: Bjurfors

Dnevni prostor otvorenog je koncepta te se boravak, blagovanje i kuhinja nalaze u jednoj sobi. Iz njega se ulazi u spavaću sobu i mini ostavu. Iz hodnika, u kojem je i ugradbeni ormar, ulazi se u kupaonicu te malu garderobu.

Foto: Bjurfors

Kuhinja u profinjenoj i nenametljivoj nijansi zelene osvježava prostor te unosi dašak prirode. Riječ o nijansi koja se vrlo lako može kombinirati s niz boja, a ovdje je sljubljena s bež i svim nijansama te crnom koja dolazi u akcentima. Na primjeru ove kuhinje možete vidjeti kako nijansa kadulje savršeno funkcionira s uzorkom drveta, u kojem je izdvedena radna ploča.

Posebnost kuhinje je i u izostanku gornjih elemenata, što je jedan od velikih hitova u uređenju interijera. To je izvrsno rješenje u malim prostorima za najam, apartmanima kao i velikim kuhinjama koje imaju dovoljno prostora za skladištenje.

Foto: Bjurfors

Spavaća soba je vrlo male kvadrature te je u njoj ležaj, manji ugradbeni ormar te komoda. Ovdje je zelena nijansa kadulje na zidovima donijela smirenost, što je uvijek dobrodošlo u prostorijama ove namjene.

 

 

 

Komentari