PAMETNE IDEJE U SAMO 29 KVADRATA: funkcionalan mali stan u kojem ništa ne nedostaje

Dizajnerski studio Litlle More Design iz Hong Konga specijaliziran je za uređenje malih prostora. Pogledajte projekt stana od 29 četvornih metara za samca u kojem se uspio dobiti odvojen prostor za spavanje

 


Mali prostori su vrlo zahtjevni i znaju zadati puno muke ne samo vlasnicima nego i dizajnerima, no urode doista sjajnim i pametnim rješenjima. Takav je i mali stan od 29 četvornih metara u Hong Kongu.

Studio Little More Design iskazao je svoj talent sjajnim organiziranjem prostora i stvaranjem udobnog, svijetlog i funkcionalnog stana u kojem ništa ne nedostaje.

 

Foto: Little More Design

Adaptacija je donijela i neke preinake u prostoru, koje su bile nužne da bi se bolje iskoristio prostor. Između spavaće sobe i dnevnog boravka srušen je zid koji je zamijenjen staklenom pregradom i kliznim vratima kako bi oba prostora imala dovoljno prirodnog svjetla koje je usput dalo i dojam prostornosti.

Veliki prozor u dnevnom boravku dodatno je naglašen dodavanjem drvenog okvira svijetlih tonova, čime je boravak dobio na estetici i osjećaju ugode.

 

Foto: Little More Design

Postavljeni su brojni ugradbeni ormari, jer je u malim prostorima veliki problem skladištenje stvari. Usto je potrebno stvoriti dojam da nema puno namještaja i detalja kako prostor ne bio zagušen. Ovdje su detalji svedeni na minimum, a sve je pohranjeno u ormare i ladice svijetlih tonova i jednostavnog dizajna koje su stvorile prozračno, gotovo minimalističko okruženje.

Čak su i podovi iskorišteni kao dodatna skladišna mjesta!

Foto: Little More Design

Svijetlim tonovima dodane su drvene površine od svijetloga hrasta kako bi se interijer utoplio. Jedina intenzivnija boja je ona koja dolazi od kupaonskih pločica, odabranih u svijetlo plavoj boji. Ona se sjajno uklopila s materijalima poput svijetlog drveta, tamnog metala na staklenim pregradama i neutralnih sivih i bijelih nijansi.

Foto: Little More Design

Dizajn kuhinje nepravilnog oblika slijedi sveukupni minimalistički pristup dizajnu, s istaknutim pločicama s vrlo suptilnim plavim uzorkom koji daju nježan akcent jednostavno koncipranom prostoru te se povezuju s bojom keramike u kupaonici.

 

Komentari