SPOJ ELEGANCIJE I INDUSTRIJSKOG STILA: moderan, svijetao i prozračan dom za ljubitelje glazbe

Studio Tochka Design stvorio je svijetli, prozračan interijer za obitelj ljubitelja glazbe, koji ima sve za slušanje omiljenih skladbi, reprodukciju glazbe i zajedničko gledanje filmova.

 


Vlasnici trosobnog tana, bračni par s dvoje djece – tinejdžerom i studenticom, od kojih će jedno nastaviti živjeti s njima i u novom domu angažirali su studio Tochka Design u osmišljavanju svoga životnog prostora.

Klijenti su bliski skandinavskoj estetici i modernoj eleganciji, udobnost i praktičnost su im vrlo važni. Ipak, nisu se bojali hrabrih dizajnerskih rješenja, zbog kojih su se o obratili ovom dizajnerskom studiju.

FOTO: VARVARA ČESNOKOVA / STAJLING: MARIA PRIVOROTSKAJA

Svi članovi obitelji vole glazbu, bave se sportom i vole se okupiti za velikim stolom i gledati filmove, a često im se pridruži kćer studentica koja živi u istoj zgradi. Stoga je dnevni boravak, u kombinaciji s kuhinjom i blagovaonicom, postao srce stana.

Ovdje su iza perforirane metalne pregrade dizajneri organizirali kutak za rad i sviranje. S jedne strane, metalna pregrada omogućuje članovima obitelji privatnost i da budu sami sa svojim mislima, a s druge strane ne opterećuje prostor.

FOTO: VARVARA ČESNOKOVA / STAJLING: MARIA PRIVOROTSKAJA

U obitelji svi vole kuhati, pa je kuhinjski prostor osmišljen tako da kuhanje donosi maksimalno zadovoljstvo. U kuhinjskom dijelu dizajneri su osigurali veliki hladnjak, roštilj, vitrinu i veliku napu kako se mirisi ne bi širili prostorijom.

U glavnoj spavaćoj sobi napravljena je walk-in garderoba i odvojena kupaonica s kadom i akustičnim sustavom za slušanje glazbe. Dječja soba ima sve što je potrebno za opuštanje, učenje i bavljenje omiljenim hobijem, au hodniku je postavljen zidni šank i sprava za veslanje.

FOTO: VARVARA ČESNOKOVA / STAJLING: MARIA PRIVOROTSKAJA

Stan se nalazi na zadnjem katu, a s velikih prozora vide se nekadašnje tvornice i poduzeća. To je stanu dalo sličnost s američkim loftom, koje se tradicionalno sastojalo od tavana i industrijskih prostorija pretvorenih u stambene prostore. Tako se u interijeru pojavila tekstura betona i metalnih detalja, dajući mu sirovost i industrijski štih.

FOTO: VARVARA ČESNOKOVA / STAJLING: MARIA PRIVOROTSKAJA

Paleta boja interijera temelji se na kombinaciji bijele, crne i nijansi prirodnog drva. Dizajneri su odlučili dodati svjetlinu i toplinu uz pomoć crvenih detalja. U središtu dnevnog boravka nalazi se veliki kauč u bordo presvlakama koje čine poveznicu s barskim stolicama koje je dizajnirala Patricia Urquiola.

FOTO: VARVARA ČESNOKOVA / STAJLING: MARIA PRIVOROTSKAJA

Spavaća soba za vlasnike je mjesto za spavanje i opuštanje, stoga je ovdje korištena toplija paleta. Zid iza uzglavlja kreveta obojen je u crveno, a grimizni držač za ručnike glavni je naglasak u kupaonici.

Komentari