MALI, KOMPAKTAN I ATRAKTIVAN: funkcionalan stančić od 31 kvadrat preuređen za najam

Koristeći modernu tehniku ​​blokiranja boja, arhitektice studija Ingresso Interior Valerija Kušnutdinova i Ekaterina Astafijeva stvorile su spektakularan i funkcionalan interijer za mali stan za iznajmljivanje.

 

 


Vlasnik stana odlučio je adaptirati mali jednosobni stan od 31 kvadrat kako bi ga prenamijenio za kratkoročni najam. Angažiranjem arhitektonskog studija Ingresso Interior želio je stvoriti modera, funkcionalan i atraktivan prostor koji će privući privremene stanare.

Vlasnik je arhitekticama Valeriji Kušnutdinovoj i Ekaterini Astafijevoj dao potpunu slobodu u konceptu uređenja, a kreativna sloboda bila im je ograničena samo skromnijim budžetom.

– U procesu projektiranja razmatrali smo mnoge mogućnosti rasporeda, a na kraju smo se odlučile da prostor bude što otvoreniji i praktičniji što je idealno za male stanove kakav je ovaj. Glavno područje interijera uključuje predsoblje, dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu i spavaću sobu koje je otvorenog koncepta. Pregrade odvajaju samo kupaonicu”, otkrivaju arhitektice.


Kako bi stan izgledao prostranije, pored koncepta otvorenog prostora i pločica s nasumično raspoređenim geometrijskim uzorcima, korištena je tzv. tehnika blokiranja boja.

Riječ je postupku u modnom ili unutarnjem uređenju gdje se spajaju jarke boje koje se suprotstavljaju. Kombinira se jedna izražajna bazična boja s dvije ili više različitih nijanse neke druge boje. Ovdje je to učinjeno s ružičastom i narančastom.

Foto: Natalija Veršinina

Tako je ovaj interijer dobio i osobnost i originalnost te se razbila dominacija sive boje.

Foto: Natalija Veršinina

Dojmu prostranosti doprinosi i spuštanje linije stropa u antracit sivoj te bojanje najveće površine zida, preko puta kreveta, istom nijansom.

Funkcionalne zone u zajedničkom prostoru istovremeno imaju svoju privatnost, ali su povezane. Primjerice, možete gledati televiziju iz kuhinje dok radite ili večerate za stolom, iz kreveta i sjedeći na kauču. Nastojali smo učinkovito koristiti cijelo područje, osmišljavali svaki element, ostavljajući prostor za transformaciju. Okrugli stol i podna lampa mogu se premjestiti ako se okupi veliko društvo, a kauč se može lako proširiti i pretvoriti u punopravno mjesto za spavanje. “, otkrivaju dizajnerice koje su same kreirale namještaj rađen po mjeri.

Foto: Natalija Veršinina

Ormarići i police stapaju se s cjelokupnom shemom boja i ne zatrpavaju prostor. S jedne strane, uzglavlje funkcionira kao mini pregrada, s druge strane zamjenjuje noćne ormariće. Osvijetljena niša omogućuje  čitanje iz udobnosti kreveta. 

 

Komentari