Uređenje modernog hodnika i predsoblja u obiteljskoj kući u Zagrebu

Hodnik je onaj dio našeg doma koji vjerojatno, osim boje na zidovima, rijetko preuređujemo i usklađujemo s trendovima. No, kako je ova prostorija prva koju vidimo kad ulazimo u nečiji dom, itekako je bitno poraditi na njezinom stilu

 

 

Pri uređenju hodnika, vjerojatno najzanemarenije prostorije u domu, cilj bi nam trebao biti ne samo funkcionalno osmisliti prostor za skladištenje odjeće i obuće te police za odlaganje ključeva i sitnica, nego i uskladiti materijale, boje, uzorke i detalje kako bi prostor bio estetska cjelina. Upravo to učinio je studio Mirjane Mikulec.

U obiteljskoj kući zadatak je bio opremiti cjelokupni interijer, a krenulo se od opremanja  ulazne prostorije. Riječ je o prostoru veće površine koji je trebalo pažljivo osmisliti i izvesti kako bi postao udoban i izgledao skladno. Prostor se organizirao tako su s desne strane stavljeni garderobni ormari, a s lijeve komoda za odlaganje stvari i dekoracija.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Hodnik se usto spojio s predsobljem koje vodi u druge prostorije doma – dijele ih transparentna staklena klizna vrata s čeličnim profilima.

Odabrana je kombinacija crne boje i dekora svijetlog drveta kako bi minimalistički prostor dobio toplinu, a kako je tekao cijeli proces opremanja hodnika, korak po korak, pogledajte u video prilogu ispod.

Komentari