PRIJE I POSLIJE: novo, modernije lice kupaonice za mladi bračni par

U potrazi ste za inspiracijom za vašu novu kupaonicu i sviđa vam se modernizirani industrijski stil? Nadahnite se adaptacijom kupaonice od pet kvadratnih metara koju je dizajnerica Ana Lorenzano osmislila za mladi bračni par

 


Kupaonica je jedan od najvećih i najskupljih zahvata u domu, stoga se rijetko odlučujemo na adaptaciju. Namještaj u dnevnom boravku ili primjerice spavaćoj sobi znatno je jednostavnije zamijeniti, nego elemente u kupaonici. To obično naruši podne i zidne obloge, pa onda kompletna adaptacija zna čekati godinama…

Mladi bračni par Sergio i Cristina imali su isti takav problem – useljenjem u svoj novi dom prije nekoliko godina promijenili su namještaj i obnovili zidove, no kupaonica je ostavljena u zatečenom stanju. Sada su odlučili iz temelja je promijeniti, a dizajn su povjerili Ani Lorenzano iz studija Decoryver.


PRIJE

FOTO: @DECORYVER / INSTAGRAM

U kupaonici ništa nije mijenjano od kada je postavljena prije 20-ak godina, jedino su vlasnici jednom obnovili fuge koje su požutjele. Također, dodavani neki elementi poput stola za premotavanje i stalka za dječje stvari. Kako nije bilo dovoljno mjesta u kupaonici, stol za premotavanje stavljen je preko bidea kojeg su se vlasnici adaptacijom željeli riješiti.

Želja im je bila imati modernu kupaonicu, neutralnih boja, koja bi imala industrijski štih, ali da istovremeno bude toplija.

Također, zahtjev je bio više mjesta za pohranu te zadržavanje kade, ali uz zaštitu od prskanja.

FOTO: @DECORYVER / INSTAGRAM

POSLIJE

FOTO: @DECORYVER / INSTAGRAM
FOTO: @DECORYVER / INSTAGRAM

U skladu sa željenim stilom, kupaonicom dominiraju sivi tonovi betonskog uzorka prisutni na podnim i zidnim keramičkim pločicama. Stavljene su dvije nijanse sive – svijeta i antracit kako bi se unijela slojevitost i dinamika u prostor.

Različite nijanse pomažu u zoniranju prostora – tako je istaknut dio u kojem se nalazi kada zaštićena staklenom pregradom.

FOTO: @DECORYVER / INSTAGRAM

Prostor za pohranu osiguran je ormarićem s ladicama koji se nalazi ispod umivaonika te zidnim uskim ormarom na suprotnom zidu, na kojem je nekad stajao bide. Ormar je bez nožica, a plutajući izgled donio je veću prostornost – kupaonica tako ima manje prostornih organičenja.

Kako bi prostor izgledao toplije, prostor za pohranu rađen je po mjeri u uzorku drveta.

FOTO: @DECORYVER / INSTAGRAM

 

 

Komentari