Naglasite glavni zid u spavaćoj sobi i učinite ga neodoljivim

Nakon bitke u kojoj smo uspjeli ugurati krevet, noćne ormariće i ormare u spavaonicu koja vapi za malčice više kvadrata, shvatimo da je to tek – pola posla. Dolazi iduća etapa – kako urediti zidove, što staviti na njih… a naročito iznad onoga ‘glavnog’, na kojeg je naslonjen krevet?

 

 

 

Iskustva dizajnera interijera pokazuju kako za spavaću sobu, u estetskom smislu – najmanje marimo. Zato se u uređenju interijera često ispusti spavaonica – izgled dnevne zone i kupaonice nam je bitniji od onoga prostora u domu gdje spavamo. Ovaj propust možete ispraviti i naknadno malim makeoverom u kojem ćete zidovima dodati dekoracije u vidu tapeta, boja, polica, umjetničkih slika, zidnih lampi, drvenih panela, ogledala… ideja je doista znatno više od uokvirene fotografije s vjenčanja ili naše djece.

 

Foto: El Mueble

 

Obično je takva fotografija jedino što stavljamo na zid koji je najviše uočljiv u spavaonici – onaj iznad kreveta.  Ako ga pomno osmislimo kombinirajući razne dekoracije i praktične elemente poput polica ili rasvjete, zid iznad kreveta činit će zanimljivu estetsku cjelinu s ostatkom sobe. Zato brinite o bojama, uzorcima i materijalima elemenata kojima ukrašavate taj zid.

 

Foto: Darko Mihalić

 

U svakom slučaju, nemojte pretjerivati s detaljima niti stavljati previše knjiga na police ako se odlučite za njih, naročito ako imate krevet s visokim tapeciranim uzglavljem.

 

Kako bismo vam olakšali odabir, nudimo vam još nekoliko sjajnih ideja u našoj galeriji.

 

 

 

 

 

Komentari