Stolić od armaturne mreže

Armaturna mreža materijal je koji se koristi u građevinskim radovima, za armiranje betona, no zbog svoje čvrstoće i zanimljivog izgleda kreativcima može poslužiti i kao element koji će interijeru dati dozu industrijskog stila i originalnosti. Mi ćemo je iskoristiti za izradu stolića.

Potrebna vam je čvsta drvena površina poput kuhinjske radne ploče ili sličnog materijala, škare, univerzalno ljepilo i naravno, armaturna mreža.

Na armaturnoj mreži odaberite plohe od kojih ćete savijanjem izraditi noge stola. Savijte mrežu, a zatim označite i izbušite rupe u radnoj ploči prema debljini mreže. Mrežu obavezno premažite sredstvom protiv hrđe, a rub stolića možete zagladiti glodalicom.

U rupe koje ste izbušili nanesite univerzalno ljepilo, smjestite mrežu i pričekajte da se dobro posuši. Drvenu površinu premažite tikovim uljem ili lakom a biste je zaštitili. Stolić će odlično izgledati u prostorijama uređenim u industrijskom stilu, ali i svim ostalim. Svojim izgledom dat će dozu originalnosti i kreativnosti.

Komentari