SUVREMENIJI IZGLED KUPAONICE: tuš umjesto kade, perilica i bojler skriveni u ormar

Za bolji izgled kupaonice, bojler i perilica skriveni su u ormar, čime se dobilo i dodatno mjesto za odlaganje kupaonskih sitnica.

 


Prije nego se uselio u novi stan, vlasnik je odlučio preurediti kupaonicu. Budući da je riječ o stanu izgrađenom sredinom prošlog stoljeća, renovacija je prijeko potrebna.

“Zadatak nam je bio ovoj kupaonici dati novi izgled. Naravno, keramiku smo mijenjali u potpunosti kao i kadu na čijem mjestu je sada tuš-kada. No, htio je zadržati neke elemente – umivaonik i postojeći ormarić”, objašnjava Mirjana Mikulec.

Osim micanja kade i stavljanja tuša, pozicije ostalih sanitarija ostaju iste.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Umivaonik s donjim ormarićem mogli smo uklopiti, dok smo gornji ormarić ipak morali mijenjati. Bojler smo malo pomaknuli kako bi bilo mjesta za ugradbeni vodokotlić zbog kojeg su se svi elementi pomaknuli prema tuš-kadi”, otkriva dizajnerica.

Što se tiče samog izgleda, klijent je želio neutralne sive nijanse.

Nakon definiranja rasporeda elemenata, uslijedio je odabir pločica. Za ovu kupaonicu Mirjana ih je odabrala u Credo centru. Izbor boja i uzoraka je doista širok, a Mirjana se odlučila za elegantnu kombinaciju koja dobro izgleda i zahvalna je za održavanje.

Nakon ravnanja podova i zidova, sve je spremno za pločice koje će kupaonici dati potpuno novi izgled.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Za podove i zidove odabrali smo sive pločice s nježnim uzorkom betona koje su uvijek popularne i kupaonici daju moderan izgled. Zid u tušu odlučili smo istaknuti drukčijim pločicama kako bismo kupaonicu učinili zanimljivijom i atraktivnijom. Stoga smo za taj zid odabrali one manjih dimenzija u pastelnoj boji”, ističe dizajnerica.

Nakon toga krenulo se na postavljanje sanitarija i namještaja po mjeri. Za bolji izgled kupaonice, bojler i perilica skriveni su u ormar, čime se dobilo i dodatno mjesto za odlaganje kupaonskih sitnica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Komentari