PRIJE I POSLIJE: brzi proljetni makeover spavaće sobe bojama i detaljima

Već dugo planirate nešto učiniti sa svojom spavaćom sobom, no niste spremni na velike izdatke? Pogledajte na primjeru makeovera stilistice Julije Green kako to možete učiniti brzo i jednostavno, bojom i detaljima

 

 

Često smo impresionirani fotografijama spavaćih soba koje primijetimo u magazinima i takav stajling čini nam se nedostižnim… No, lijepo uređena spavaća soba, koja ima “ono nešto” doista nije nemoguća i u vašem domu. I to bez velikih zahvata i kupovine novog namještaja. Ponekad su dovoljne boja za zid ili neki komad namještaja, nove zavjese ili pak dodatno rasvjetno tijelo i još nekoliko detalja. Stilistica Julia Green pokazat će vam kako to ćete to učiniti bez puno novaca i truda te dati nekoliko vrijednih savjeta.

Odvažite se na mini makeover svoje spavaonice i pretvorite je u svježu, ali umirujuću oazu u kojoj ćete uživati boraviti!

 

PRIJE

Prijašnje stanje sobe bilo je i više nego korektno, a ispunjavaju je uščuvani i lijepi krevet i noćni ormarić, vrlo zanimljiv prekrivač te osvježavajuća tegla sa zelenilom. Pravim, naravno. No, nedostajalo joj je ipak nešto što će je izvući iz bezličnosti i dojma praznine. Prije svega spavaonici nedostaje detalja, topline i veća doza atraktivnosti i osobnosti.

“Soba je bila nešto poput praznog slikarskog platna. Iako je imala lijepe elemente, nikome baš ne bi zapela za oko, a ni vlasnicima se ne sviđa”, objašnjava stilistica Julija Green. Krenula je od unošenja boja jer je znala da će one donijeti promjenu na bolje i stvoriti toplu, dobrodošlu atmosferu. Odlučila se za trendi boje – tamnoplavu nijansu, s dodatkom zelenog pigmenta, tamnozelenu i narančastu terakota boju.

 

Foto: Armelle Habib

 

POSLIJE

Tamnoplava je stavljena na akcentni zid iza kreveta te je donijela smirenost. Pored toga, sada se detalji, kao i komadi namještaja bolje ističu na tamnoj pozadini. Zeleni pigment u ovoj nijansi dao je svježinu i dinamiku, jer bi posve tamnoplava bila pomalo “umrtvljujuća”, a upravo je to dizajnerica željela izbjeći. Ovako zid izgleda znatno privlačnije.

Zeleni prekrivač tražio je još neke detalje u ovoj boji koji bi usto osvježili prostor i dali mu prirodniji štih. Dio drvenog noćnog ormarića premazan je tamnozelenom, dodan je tabure u istoj nijansi te jedna nova biljka.

Narančasta terakota boja i boja cimeta unijete su u spavaonicu u vidu ukrasnog jastuka, ogledala i visilice, koja je trend u uređenju ove prostorije kada su rasvjetna tijela u pitanju.

 

Foto: Armelle Habib

 

“Prilikom odabira boja uvijek prije svega razmislite o raspoloženju koje želite stvoriti. Ovdje sam odabrala zeleno-plavu boju i akcente cimeta i terakote jer sam željela stvoriti smirujuću i ugodnu, osvježavajuću vibru koja će imati i toplinu. Zapamtite da je u odabiru boja kontrast ključan – tamnoplava na zidu dodala je novu energiju i učinila kontrast postojećim neutralnim tonovima”, otkriva stilistica.

Kako je tepih svojim oblikom i dimenzijama bio posve neprikladan, zamijenjen je većim, u gotovo istoj nijansi plave.

Na zid iznad kreveta, osim boje, stavljena je još jedna dekoracija, uokvireni poster.

“Akcentni zid uvijek ukrasite slikama – originalima ili pak reprodukcijama poznatih umjetničkih dijela, fotografijama ili posterima. Isto tako, možete stvoriti kolaž osobnih fotografija ili od stranica magazina i starog kalendara od kojih ćete napraviti kolaž. Ovo posljednje svakako će biti najpovoljnija opcija. Birajte boje koje već postoje u prostoru, kako biste stvorili cjelinu”, savjetuje stilistica.

Foto: Armelle Habib

Iako to neki smatraju nepoželjnim, pa i štetnim, Julija ističe kako je prisutnost bilja potrebna u spavaćim sobama. Stoga je postojećoj tegli sa zelenilom dodala još jednu.

“Biljkama je itekako mjesto u spavaćoj sobi i uvijek ih koristim u uređenju ove prostorije jer unose prirodnost, svježinu i umirujuću atmosferu. I pročišćavaju zrak, što je bitno. No, svakako izbjegavajte biljke koje imaju intenzivan miris“, zaključuje stilistica.

 

 

Komentari