VIKEND PROJEKT ZA MALI BUDGET: detalji s kojima ćete u potpunosti osvježiti dom tako da izgleda skuplje

Dosadio vam je isti dnevni boravak? Želite promijeniti spavaću sobu ili neku drugu prostoriju u domu a ograničeni ste budgetom? Nudimo vam pet prijedloga!

 

 

Imamo nekoliko ideja kako da uz male preinake dobijete maksimalni efekt. Osim toga, sve je gotovo za nekoliko sati pa je idealno za projekt možda već ovog vikenda!

 

1. PROMIJENITE FOKUS!

Najbrži način da promijenite atmosferu u domu je da prebojate jedan zid. To će biti novu fokus u interijeru, tako da sve ono što vam je važno i zanimljivo i što želite istaknuti može ići upravo na tu stranu.

Foto: Sat-Multimedia

 

2. ZAMIJENITE JASTUČIĆE NA KAUČU

Za instant osvježenje u dnevnoj sobi, samo zamijenite detalje. Ubacite različite teksture, boje, uzorke… a uz nove jastučnice, ubacite još i meki prekrivač, nekoliko novih detalja na stolić poput knjige, cvijeća i svijeće, i imat ćete potpuno novi ugođaj!

Foto: Patrick Cline / Nateberkus.com

 

3. DEKORI NA ZIDOVIMA

Štukature su jedan od omiljenih elemenata koji se stavljaju na zidove kako bi cijeli dojam bio elegantniji. Iako izgleda skupo, i ne mora biti. Postoje i ukrasni elementi od stiropora odnosno štukature, tako da se uz malo ljepila lako mogu namontirati na zidove. Uz svježi premaz boje ćete u svega nekoliko trenutaka imati potpuno novi interijer!

Foto: Ideal Home

 

 

4. VLASTITA GALERIJA 

Odaberite najdraže slike, one koje vas inspiriraju, fotografije obitelji, prijatelja i sretnih trenutaka, ubacite ih u lijepe okvire i povješajte na jedan zid. U samo nekoliko koraka imat ćete vlastitu galeriju na zidu!

Foto: DCW

 

5. UBACITE METALIK DETALJE

Ako želite dati novi sjaj svojim kuhinjskim ormarićima, dodajte svježi sloj boje i zamijenite ručkice u omiljenu metalik nijansu. Zlato, srebro, mjed… svi ti elementi dodat će na “skupoći” i eleganciji. Jednostavno, a itekako efektno!

Projekt: Mirjana Mikulec interijer / Foto: Rajna Raguž
Komentari