Kad radite namještaj po mjeri iskoristite sve njegove prednosti

Krećete li s osmišljavanjem kuhinje po mjeri, dječje sobe ili nekog drugog dijela stana iskoristite sve prednosti koje vam nudi namještaj po mjeri.

FOTO: ŽELJKO RUKAVINA
  1. Najvažnija prednost koju svi znamo je iskorištavanje svakog centimetra. Bez obzira radi li se o kosini, prostoru ispod stepenica ili nekim drugim nepravilnim prostorima s namještajem po mjeri uvijek se može pronaći rješenje kojim ćete taj prostor učini iskoristivim.
  2. Prilikom iskorištavanja svakog centimetra bitno je misliti i na funkcionalnost, a jedna od, po našem mišljenju, najvažnijih prednosti je izrada, ormara i kuhinja do samog stropa. Osim što ste time dobili više prostora, cijeli taj dio nema više potrebe za čišćenjem, a svi znamo koliko je mučno čišćenje gornje površine kuhinjskih elemenata.
  3. Korištenje mehanizama omogućuje iskorištavanje kuteva, spuštanje elemenata, kao i ugradnju multifunkcionalnih elemenata poput kreveta koji se spušta iz ormara. Ove stvari najviše će doći do izražaja u stanovima male kvadrature.
  4. Još jedna od jako dobrih stvari (posebice kod ormara) je kreiranje unutrašnjosti. U potpunosti ih je moguće složiti prema stvarnim stvarima koje želite u njih smjestiti. Najčešći problem nam zadaje odlaganje usisavača, daske za peglanje, kanti i sličnih kućanskih potrepština. Prije nego li krenete u izradu sve to izmjerite i kreirate ormar po vašoj mjeri. O svim blagodatima kreiranja unutrašnjosti garderobnog ormara ne treba ni govoriti.
  5. Jeftini trikovi za postizanje originalnih komada su oni poput kantiranja rubova u drugoj nijansi. Bez puno većih izdataka,     vaš stol, radna ploča u kuhinji ili najobičnija polica uistinu će izgledati drugačije. Jednako kao i odabir leđa polica u drugoj boji. Obje kombinacije iznimno su jednostavne za izvedbu kad radite namještaj po mjeri.
  6. Još jedan neizmjerno vrijedna funkcionalnost je mogućnost skrivanja „nereda“. Kad izrađujete kuhinju imate mogućnost     u potpunosti je jednim potezom zatvoriti i pretvoriti u ormar pa sav potencijalni nered ostane iz vrata. Ista stvar može se primijeniti na radne stolove, ili druge funkcionalne zone u kojima je često kaos.
  7. Igranje ogledalima na frontama ormara, zidova, kuhinjskih otoka i sl. otvorit će prostor i učinit ga vizualno većim što će se   posebno korisno pokazati u hodnicima, a mogućnost igranja njihovim nijansama i obradama potaknut će u vama kreativnost.
  8. Većini ipak najvažnija je mogućnost vlastitog dizajniranja namještaj. Od kombiniranja materijala, ručkica, mehanizama, boja i dekora mogućnosti su zaista nebrojene, a vaš namještaj bit će točno onakav kakvim ste ga zamišljali.
Komentari